DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Müftüsü İlyas Öztel Coronavirüs’e yenik düştü DUALARLA UĞURLANDI

Gölcük Müftüsü İlyas Öztel Coronavirüs’e yenik düştü

DUALARLA UĞURLANDI

Yaklaşık 3 haftadır İzmit Medical Park Hastanesi’nde Coronavirüs tedavisi gören Gölcük Müftüsü İlyas Öztel (64) yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamayıp hayatını kaybetti. Müftü Öztel bugün öğle namazına müteaip Tevfik Hoca Camii’nde kılınan cenaze Namazının ardından Memlekete Trabzon’a gönderildi. Müftü Öztel yarın Trabzon’da kılınacak olan cenaze namazını arından toprağa verilecek.

Memleketi Trabzon’da toprağa verilecek

İlçemizde 11. 12. 2017 tarihinden beri ilçe müftülüğü görevini yürüten ve yaklaşık 3 hafta önce yakalandığı Coronavirüs nedeniyle İzmit Mecical Park Hastanesi’nde tedavi gören Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 6 çocuk babası olan Müftü Öztel’in vefat haberi ilçemizde derin bir üzüntüyle karşılandı. İlçe Müftüsü Öztel bugün Öğle Namazına müteakip Tevfik Hoca Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından memleketi Trabzon’a gönderildi. Müftü Öztel yarın memleketi Trabzon’da kılınacak olan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.

Cenaze törenine katılım yoğun oldu

Müftü Öztel’in Tevfik Hoca Camii’nde kılınan cenaze namazına  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Ankara İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan,   belediye başkan yardımcıları, Siyasi Parti İlçe Başkan ve yöneticileri, Kaymakamlık Daire Müdürleri, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Trabzonlular Derneği Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, İlçe Müftülüğü Personeli, Cami İmamları  aile üyeleri ve akrabaları katılım gösterdi.

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel Kimdir?

01.03.1956 yılında Trabzon’un Of İlçesi’nde doğdu. İlkokulu 1969 yılında Trabzon Hayrat Merkez İlkokulu’nda tamamladı. Hafızlığını 1969-1971 yılları arasında Rize’de yaptı. 1971-1977 yıllarında 6 yıl İstanbul Bayrampaşa’da Yeşil Camii Kur’an Kursu’nda Arapça, Tefsir, Hadis, Fıkıh ve Akaid dersleri ile beraber bir yıl Kur’an kıratı ile ilgili talim ve tashih-i huruf kursu dersi aldı. 1974-1976 yılları arasında Sakarya İmam-Hatip Okulu orta ve lise bitirme sınavlarına katılarak İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1977’de başladığı İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1982 yılında mezun oldu. 1984-1985 yıllarında vatani görevini Edirne’de Asteğmen olarak yaptı. 1985 yılı sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu Müftülük-Vaizlik sınavını kazanarak Antalya H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi’nde Müftü-Vaiz seminerine katıldı. Seminerin bitiminde Sivas’ın Divriği İlçesi’ne Müftü olarak atanarak 08.05.1986 yılında ilk resmi görevine başladı. 1991 yılı başında yurtdışı sınavını kazanarak, Ankara Eğitim Merkezi’nde üç ay İngilizce yabancı dil kursuna katıldı. 1991 ortalarında Din Görevlisi olarak Hollanda’ya gitti. 1994 ve 1995 yıllarında Hollanda hac kafileleri koordinatörü olarak hacca gitti. Hollanda’da asli görevinin yanı sıra Hollanda Diyanet Vakfı yönetiminde iki yıl muhasebe işlerini yürüttü. Rotterdam’da 700 m2’lik 5 katlı bir binayı satın alarak yaklaşık üç milyon Gulden masrafla 138 öğrencinin eğitim-öğretim görebileceği Kur’an Kursu ve yurt binası haline getirerek Hollanda Diyanet Vakfı’na kazandırdı. Yurtdışında beş yıl görev yaptıktan sonra 1996 yılı ortalarında Türkiye’ye kesin dönüş yaparak, Artvin İli Hopa İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. Hopa’da yaklaşık 6 yıl görevden sonra 2002 yılı Nisan ayında Trabzon Araklı İlçe Müftüsü olarak tayin oldu. Araklı’daki 11 yıllık görevinin ardından rotasyon gereği 20.11.2012-08.12.2017 tarihleri arasında Kocaeli İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı. 11.12.2017 tarihinde Gölcük İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştı.

Gölcük Haber Gazetesi olarak İlçe Müftüsü Merhum İlyas Öztel’e Allah’tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.