DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gürel, “ Altın her zaman en güvenilir yatırım olmuştur”

Gürel, “ Altın her zaman en güvenilir yatırım olmuştur”

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı ve Gürel Kuyumculuk’un sahibi Naim Gürel altın piyasası hakkında önemli bilgiler verdi. Gürel yaptığı açıklamada, , “ Altın her zaman en güvenilir yatırım olmuştur” dedi.

“Türk Lirası’nda kalmak büyük risk”

Altının her zaman en güvenilir yatırım olduğunu ifade eden Gürel yaptığı açıklamada, “Dünya da Dolar’ın şu an için düşüş eğiliminde olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla ONS biraz yükselince altın normal seviyelerinde seyretmeye başladı.  Yalnız olası yılbaşı öncesi beklenti şu; Dolar biraz yükselecek beklentisi var. O beklenti dolar bazında yüksek çıkarsa ONS’da bu yüksekliklerde devam ederse altın yukarı yönde seyreder. Bizim her zaman dediğimiz gibi Türk Lirası’nda kalmak büyük risk. Dolar’da çok düşük, altında yine bayağı düşük.  Benim tavsiyem uzun vadeli  yaptırımlarda ufak yatırımcıların  altının yönünde karar vermeleri daha doğru olur. Daha önce yaptığım yorumlarda da  herhalde yüzde doksanı söylediğim şekilde devam etti.

“Bu düşüşlerin suni olduğunu düşünüyoruz”

Gürel sözlerinin devamında, “Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisi  bayağı sıkıntıda olduğu için büyük devletlerde zaten altına yönelik yatırım yapıyorlar. Bu nedenle her zaman dediğimiz gibi bende yatırım olarak altını tavsiye ediyorum. 2021 ön görümüz altında yukarı yöndedir. Çünkü hem ülkemizde hem de dünyada ekonomi iyi değil. Biz zaten ihracat yapamıyoruz. Dolayısıyla bunun böyle kalacağını tahmin etmiyoruz. Bu düşüşlerin suni olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle küçük yatırımcılara uzun vadede her zaman altın öneriyorum. Altına yatırım yapmaya devam ederlerse uzun vadede ne kadar kazandıklarını göreceklerdir. 2020’nin başında 700 lira bandında olan çeyrek altın 2020’nin ortalarında 900 -940’lara kadar çıktı. Bizim meslekte şöyle bir şey vardır; altın nereye çıktıysa oraya mutlaka geri gelir. Tabi bunun zamanını bilemezsiniz.  Bir dönem gram altını 550 liraya sattık. Şu anda 460 lira. Bu kuyumculuk tarihinde çok büyük bir spekülasyon. Bir kilo da 100 Bin lira gibi bir zarar demek. Bu tür dalgalanmalar mutlaka olacaktır ama en büyük tavsiyem yatırımda en garantili liman altındır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.