DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hayvanseverler Anıtpark’ta toplandı ‘ACIMASIZ OLMAYALIM’

Kocaeli Can Dostları Derneği, Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği ve +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği dün ilçemizde Sokak hayvanlarına yapılan eziyetlere ve vahşete dur demek için basın açıklaması düzenledi. Anıtpark’ta yapılan programa Gölcüklülerde katılım sağlandı. Gölcüklüler ‘Hayvanlara karşı acımasız olma’ mesajını verdi.

Gerçekleşen programa Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu, Şevket Kaba ve Mehmet Uzun, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, Belediye Meclis Üyeleri, Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği başkanı Gülçin Taşkın ve Yönetimi, +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz ve dernek üyeleri, Kocaeli Can Dostları Derneği Başkanı Sibel Erdem ve Yönetimi, ilçemizin STK ve Dernek Başkanları, Muhtarlar ve Gölcüklüler katılım sağladı.

Öner, ‘Hayvanları koruma kanunun neden hala çıkmıyor?’

Programda ilk olarak konuşma yapan Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Oktay Öner, ‘Bugün sokak hayvanlarının sesi olarak buradayız. Özellikle ilçemizde son günlerde yaşadığımız bu acımasız durum bizleri derinden yaraladı ve bu kişi ya da kişiler aramızdalar. Caydırıcı cezaların uygulanıyor olması toplum vicdanını rahatlatacak tek şey belki de. Bizler çalışan insanlarız. Dinlenme vakitlerimizi sokaktaki sesiz canlarımızın sesi olarak ve onların yaşamına destek olarak harcıyoruz. Buradan hükümete sesleniyorum. Hayvanları koruma ceza kanunu neden hala çıkmıyor? Uzun bir süre olmasına rağmen sizleri bu yasayı çıkartmadan alıkoyan nedir? Bunlara bir cevap bekliyoruz. Bizler bu konuda her türlü görüşmeye açığız. Bu vicdansızlığa dur diyelim ve bir an önce bu yasayı çıkartalım. Bizler bu işin takipçisi olacağız’ dedi.

Erdem, ‘Lütfen merhametli çocuklar yetiştirelim’

Daha sonra konuşma yapan Kocaeli Can Dostları Dernek Başkanı Sibel Erdem, ‘Çok Değerli Gölcüklü hayvanseverler, Ben Kocaeli Can Dostları Dernek Başkanı Sibel Erdem. Bugün burada sokak canlarımıza ses olmak için, gördükleri eziyetlere, vahşete dur demek için toplandık. Onlara bu eziyetleri yapanlar yarın ilk fırsatta bir çocuğa, yaşlıya veya bir kadına zarar vereceklerdir. Sokak hayvanlarını kısırlaştırmada, beslemede ve tedavilerini yaptırmakta tüm hayvan severlere ihtiyacımız vardır. Herkes kendi mahallesindeki canlara sahip çıktığında bunu ancak başarabiliriz ve sayılarını da kontrol altına alabiliriz. Bunu tek başına ne dernekler ne belediyeler başarabilir, ancak sevgi ve sabır ile hep birlikte başarabiliriz. Burada toplanmış olan ve açıklamamızı dinleyenlerden çok önemli bir ricamız var.Lütfen merhametli çocuklar yetiştirelim.Bir parka gitme eyleminde bile onlara çok şey öğretebiliriz.Bir parça mamayı sokak canları ile paylaşabilsinler,onlardan korkmamayı,bizlere ihtiyaçları olduğunu bilsinler.Ağaçlara,hayvanlara,çevreye zarar vermesinler.Bizler besleme yaptığımız alanlarda  çevre temizliği de yapıyoruz ve bazen çocuklar da bize yardımcı oluyorlar,nasıl mutlu olduklarını görmeniz gerekir.yerlere çöp atmamalarını,hatta atılanları toplayabileceklerini  öğretmemiz,örnek olmamız gerekir.Onları duyarlı ve merhametli yetiştirebilirsek eğer geleceğimizi garanti altına almış oluruz. Her zaman bizlerden desteklerini esirgemeyen Gölcük Kaymakamımız Cengiz Karabulut’a, Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’e,tüm katılımcılara ve duyarlı olan herkese çok teşekkür ediyorum.’ dedi.

Abanoz, ‘Toplumun her alanında yetiştirdiğimiz bizden sonra gelecek nesillere hayvan sevgisini aşılamak insanlık görevimizdir’

+1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği Başkanı Belgin Abanoz, ‘Değerli dostlarımız; sokaktaki dostlarımı ve son dönemlerde onlara karşı yapılan zulme dur demek için farkındalık oluşturabilmek için bugün +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak böyle bir oluşumun içinde yer almak istedik. Neden mi? Bende öğrencilerimiz engelli bireylerimiz özel öğrencilerimiz için hayvan sevgisinin ne denli önemli olduğunu hayvanların onlar üzerindeki etkilerini sizlere anlatacağım. Evcil hayvanlar zihinsel engelli bireylerin sorumluluk duygusunun gelişmesine yardımcı olmaktadır. Hayvanların beslenmesi, gezdirilmesi gibi işler engelli birey üstlendiğinde karşılığında hayvanın ilgi ve sevgisini de kazanacaktır. Bir varlığın kendisine ihtiyacı olduğunu bilmek zihinsel engelli çocuğunda kendisine olan güveninin pekiştiren bir durumdur. Böylece zihinsel engelli birey insan ilişkilerini temelini oluşturan Sevmeyi, Paylaşmayı, Korumayı ve Kendine yetenek bağımsız bir kişi olmayı öğrenir. Birkaç örnek ile  konuşmamı tamamlayacağım; Örneğin; Zihinsel ve bedensel engelli çocuklar atlarla kurdukları iletişim ile vücut yapılarını dengeleyip, yürümeyi başarmaktadır. Yine bir örnek; Yunus balıklarını Otistik özellikleri olan çocuklarında iletişim kurmalarını kolaylaştıran, motivasyon amaçlı olarak ta yarayışlı oldukları kanıtlanmıştır. Evcil hayvanların ise engelli çocuklarda bireylerde olağanüstü güvene dayalı gelişmeler sağlamaktadır.Bizlere düşen öncelikle aile içerisinde, okullarımızda, değerler eğitimi derslerimde ve toplumun her alanında yetiştirdiğimiz bizden sonra gelecek nesillere hayvan sevgisini aşılamak insanlık görevimizdir’ diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.