DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İHH’dan Suriye’ye örnek yardım ‘MAZLUM MİLLETLERİN ÜMİDİ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım  Vakfı (İHH) Gölcük Temsilcisi Başkanı Ahmet Bilgin, Suriye’ye ilimizden ve ilçemizde 10 TIR ile yardım kampanyasına destek verdiklerini açıkladı.

“Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık”

İHH Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin, ‘Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda yaşam daha zor hale gelecek. Koronavirüsün bütün dünyada arttığı bu zor günlerde, Suriye’de kış mevsimi artık daha tehlikeli. Çadırların ısınması, çocukların kışlık kıyafetleriyle oyunlar oynaması için İHH İnsani Yardım Vakfı harekete geçiyor. Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran İHH, şimdi de “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden yüzlerce insani yardım TIR’ı Suriye için hareket edecek. Kocaeli’nden de 10 tır ile yardım kampanyasına destek veriyoruz’ dedi.

‘İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve destek sunan tüm okullara teşekkür ediyorum’

Açıklamalarını sürdüren Bilgin, ‘Bu kapsamda Gölcük Temsilciliğimizin organizesiyle Tüm okullardan toplanarak Gölcük Endüstri Meslek Lisesi’nden yüklenen Tırımızda Muhtelif Eğitim ve öğretim malzemeleri çoğunluğu sıra ve  masadan oluşan malzemeler bugün öğleden önce Tıra yüklenerek İHH Reyhanlı Lojistik destek birimine teslim edilecek oradan da Tadilat ve bakımları yapıldıktan sonra Güvenli bölgede açılacak olan sınıflarda Suriyeli çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine yardımcı malzeme olarak kullanılacak. Son olarak da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı bulunan tüm okullardan sundukları katkıdan dolayı şahsım ve kurumumuz adına teşekkürlerimizi sunarız’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.