DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Milli Piyango Büyük İkramiyesi 100 milyon PARAYI GÖLCÜK İSTİYOR

Milli Piyango Büyük İkramiyesi 100 milyon

PARAYI GÖLCÜK İSTİYOR

Yeni yıl için geri sayım devam ederken Milli Piyango yılbaşı biletleri tezgahlarda yerlerini aldı. Bu sene büyük ikramiyenin 100 Milyon olduğu yılbaşı özel çekilişinde toplamda 563 milyon 400 bin lira ikramiye dağıtılacak. Gölcük’te yılbaşı bileti satışı yapan bayiler bu sene bilet satışlarını geçtiğimiz yıllara oranla daha düşük olduğunu ifade ederek yılbaşına kısa bir süre kala satışların daha da artmasını beklediklerini ifade ettiler.

Son günlerde ilginin artması bekleniyor

2021 yılına girmemize 2 hafta gibi kısa bir süre kaldı. Yılbaşı denildiği zaman ilk akla gelen milli Piyango Yılbaşı özel çekilişini bu sene ki büyük ikramiyesi tam 100 Milyon. Her sene olduğu gibi bu senede büyük hayaller kurduran Yılbaşı Büyük ikramiyesi için satılan biletlere Gölcük’te daha beklenen ilgi başlamadı. Yılbaşı bileti satıcıları satışların düşük olması nedeniyle bilet almaya korktuklarını ifade ederken son günlerde ilginin artacağını ümit ettiklerini belirttiler.

“Önceki yıllarda satışlar çok güzeldi”

Okay Büfe’nin işletmecisi Eyüp Okay, “Bu sene yılbaşı biletlerinin hiç tadı tuzu yok. Geçen sene 7 -8 bin adet çeyrek bilet sipariş verirdim ve satardım. Bu sene daha 600 tane çeyrek, 13 tane tam ve 30 tane de yarım bilet satmışım. Şimdi yeni sipariş vermeye korkuyorum. Ya biletler elimde kalırsa diye. O yüzden  azar azar bilet alıyorum. Birde önceden bileti direk kendimiz alıyorduk şimdi kargo ile gönderiyorlar. Önceki yıllarda satışlar çok güzeldi. Bu sene pandemiden dolayı mı neden bilmiyorum satışlar çok düşük. İnternetten yılbaşı bileti satışı yapılıyor, onunda satışları etkilediğini düşünüyoruz. Birde bilet satışlarından bizim kar oranımız yarı yarıya düştü. Bu nedenle eski neşemizle satış yapamıyoruz . Ben 45 senedir bu işi yapıyorum ama bu sene ki gibi bir düşüş göremedim. Birde şans oyunlarının artması da oldukça etkili oldu” dedi.

“Bu sene inşallah Gölcük’e büyük bir ikramiye bekliyoruz”

Seyyar satıcı Hakan Çelik “Ben 5 senedir seyyar bilet satıcılığı yapıyorum. Bu sene bilet satışları daha tam hareketlenmedi ama yavaş yavaş satışlar oluyor. Özellikle son bir hafta kala satışlar daha da artacaktır diye düşünüyoruz . Tabi yılbaşı biletinin yanı sıra diğer şans oyunları da son zamanlarda oldukça yoğun ilgi görüyor. Gölcük’te kazanan da çok. Geçtiğimiz yıl kazı kazandan 200 bin lira çıkmıştı benim tezgahımdan. Bu sene daha iki gün önce 10 bin lira çıktı. Sürekli bin lira çıkan kazı kazan biletleri çıkıyor. Bu sene inşallah Gölcük’e büyük bir ikramiye bekliyoruz. Tabi bütün bunların yanında bizim kar oranlarımız %7.5 dan 5’e düştü. Bu bizi biraz üzdü ama yinede kazandırıyor. Önceden biletleri kendimiz gidip alıyorduk ve yol masrafımız oluyordu. Bu sene biletler kendi ayağımıza ücretsiz bir şekilde geliyor. İstediğimiz zaman istediğimiz miktarda bilet istiyoruz ve ayağımıza geliyor. Bu bizim için büyük avantaj oldu” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.