DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Siz hiç Kurban Bayramını kutlayan Hıristiyan gördünüz mü? ‘BİZ HIRİSTİYAN BAYRAMINI KUTLAYAN MÜSLÜMAN GÖRDÜK’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından ve yaklaşık 33 yıldır oruç tutan Osman Ay, vatandaşları yılbaşı kutlamaları konusunda uyardı. Ay, ‘Siz hiç Kurban Bayramını kutlayan Hıristiyan gördünüz mü? Biz Hıristiyan bayramını kutlayan Müslüman gördük’ dedi.

‘Başka dinlerle ilişkisi veya sembolik değer fonksiyonu bulunan adet ve uygulamaları Müslümanlara yasakladı’

Ay, ‘Noel kutlamak ve Noel ile ilgili bir şeyler yapmak başka dinlere benzemek adına gelmektedir. İslam Dininin başka kutsal günleri vardır ve bu günlerde yapılacak ritüellerde vardır. İslam Dininde başka dinlere ve kültürlere benzemek kesinlikle yasaklanmıştır.Yılbaşı ile,Noel birbirinden farklıdır.Fakat Noel kutlamalarının devamı say olabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek onlara benzemek olur.Yılbaşı münasebetiyle Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca çam fidanı Noel hurafesi uğruna kesilip yok edilmektedir. Hıristiyan ülkelerde olduğu gibi Müslüman ülkelerde de bu cinayetler işlenmemeli. Hıristiyanlara benzememek için yılbaşı gecesi hindi yememeli yenirse mekruh olur.Bir kaç gün sonra yenilebilir.Kumar oynamak tombala çekmek gibi oyunlar ise zaten her zaman caiz değildir.Bu gece gayrı Müslimlere benzemek gayesiyle çeşitli yiyecek içecek almak da caiz olmaz.Her zaman ne alınıyorsa onları almakta mahzur yoktur.Bu geceye ayrı bir önem vermemelidir.  Müslüman her gece neleri yapıyorsa bu gecede onları yapmalıdır.Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur.Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir.Müslüman her gece neleri yapıyorsa bu gecede,onları yapmalıdır.  Sevgili Peygamberimiz S.A.V. Medine’ye göçünce burada öteden beri iki bayramın bulunduğunu ve bu bayramlarda kutlama yapıldığını öğrendi.   Bayramlar dinin etkilenmesi bakımından önemli kültür unsurları olduğu için bunları değiştirdi ve yerlerine Ramazan ile Kurban bayramlarını tebliğ etti. Daha pek çok hadiste başka dinlerle ilişkisi veya sembolik değer fonksiyonu bulunan adet ve uygulamaları Müslümanlara yasakladı’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.