DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak “YENİ YILDA 800 İŞÇİ ALIMI İÇİN TALEPTE BULUNDUK”

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak

“YENİ YILDA 800 İŞÇİ ALIMI İÇİN TALEPTE BULUNDUK”

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak, Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınan işçiler ve sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Gökbayrak yaptığı açıklamada, ” Tersane Komutanlığı’na alınan 94 işimize hayırlı olsun. Sendikamın olarak yeni yılda en az 800 işçi alımı için talepte bulunduk” dedi.


” 800 kişiye yakın bir işçi talebinde bulunduk”

Başkan Gökbayrak yaptığı açıklamada,” “Haziran 2020’de Gölcük Tersane Komutanlığı’na  işçi alımı için müracaat eden arkadaşların mülakat sonuçları 22 Aralık 2020 tarihinde Elektrik 5, Elektronik 6, İş Makine Onarım 1 , Elektrik- Motorlu araç 1 İnşaat Boyacısı 1 Tornacı 4, Ferze 10 Kazancı 5 Tesviye 25 Borucu 14, Kaptan 1, Akücü 15 ve Fiberglas 6 şekilde açıklanmıştır.  Yeni işe alınan arkadaşlarımızın yakın zamanda güvenlik soruşturmaları, sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra en kısa sürede işe başlamalarını  temenni ediyoruz. 2021 yılında son giren 94 arkadaştan sonra gerek eksiklerimiz gerekse emekli olacak üyelerimizin yerine  ortalama 800 kişiye yakın bir işçi talebinde bulunduk. Bu talebimiz İnşallah olumlu karşılanır. Devletimiz tarafından da eğer bir eksiltmeye gidilmezse Yeni yılda en geç Nisan Mayıs ayına kadar yeni işçi arkadaşlarımızın da başvurularını almayı temenni ediyoruz. Bu döneme kadar emekli olan arkadaşların yerine de açığı en az 2 katı ile kapatmış olacağız” dedi.

“İşçilerimizin menfaatleri için anlaşmalara devam edeceğiz”

Başkan Gökbayrak sözlerinin devamında, “Bunun dışında işçi arkadaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda yaptığımız anlaşmalara 2 tane daha yeni anlaşma ekledik. Birincisi kentimizde yeni hizmete giren Hedef AVM, ikincisi de yine kentimizin tanınmış firmalarından olan Zeray İnşaat’ la öncelik hakkı Türk Harb İş işçisine sağlanmak üzere kısıtlı sayıdaki konutlardan faydalandırma projesinin anlaşmasını yapmış bulunmaktayız. Bundan sonra da işçi menfaatine olacak her türlü kurum ve kuruluşla anlaşmamız  devam edecektir. İşçi arkadaşlarımızın ve birinci derecede ki yakınlarına sunulan anlaşmalarımızın hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Haber: Serap DURUKAN  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.