DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Uluslararası yarışmanın birincisi Körfez’den

Antalya Kaş  Belediyesi’nin destekleriyle Gastronomi, Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Ödüllü 6-12 Yaş arası,  ‘Patara’yı gördün mü?’ konulu resim ve kompozisyon yarışmasında Körfez’li Zelal Gelturan kompozisyon yarışmasında Türkiye 1.’si oldu.Aynı yarışmaya katılan Elif Bahar Güleç ise mansiyon ödülüne layık görüldü . Bu sene düzenlenen yarışma; resim ve kompozisyon alanında yüzlerce eser katıldı. Yapılan yarışma sonrasında Körfez’de ikamet eden Zelal Gelturan, kompozisyon alanında Türkiye 1.’si olarak Kocaeli’nin gururu oldu.  Yarışmada birinci olan Zelal Gelturan ile mansiyon ödülü kazanan Elif Bahar Güleç’in  ödüllerini  Kaş’ta düzenlenecek törenle verilecekti ancak; pandemi nedeniyle tören ertelendi.

İLK KEZ DÜZENLENDİ

TBMM’nin kuruluşunun ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı, 2020 Patara Yılı dolayısıyla bu yıl ilk kez ‘Patara’yı gördün mü?’ konulu yarışma ilk kez düzenlendi. Kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmada, yarışmacılara, ‘Patara’yı gördün mü?’, ’23 Nisan’ı Patara’da nasıl kutlamak isterdin?’ soruları soruldu. Bu sorularla Patara’yı resim ve kompozisyon dalında anlatmaları istendi. Kendi alanından uzman olan bir komisyon tarafından yapılan değerlendirme  sonrasında Körfez’de özel bir okulda okuyan Zelal Gelturan Türkiye birincisi olurken; aynı yarışmada Elif Bahar Gülec ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

İKİ EĞİTİMCİ ÖNCÜLÜK ETTİ

Körfez Kent Konseyi Kadın Komisyonu  Başkanı olan eğitimci Nigar Apaydın Yağız ile yine kent konseyi yönetiminde bulunan Mimar Sinan Okulu Müdürü Zehra Arslan, kent konseyi bünyesinde ‘Çocuk Meclisi’ grubu oluşturdular. Oluşturulan Çocuk Meclisi’nde bulunan ve yapılan yarışmada Türkiye birincisi olan Zelal Gelturan ile mansiyon ödülüne layık görülen Elif Bahar Güleç hem eğitim aldıkları okulda idarecilerinin, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının gururu olurken; hem de kent konseyi üyelerine büyük sevinç yaşattılar.

ŞENER SÖĞÜT KABUL ETTİ

Kent Konseyi bünyesinde kurulmuş olan çocuk meclisinde yer alan ödüllü öğrencileri Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt kabul ederek; ödül verdi. Kent Konseyi başkanı Nazmi Akın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Apaydın Yağız ve dereceye giren öğrenciler Zelal Gelturan ve Elif Bahar Güleç, belediye başkanı Söğüt’ü ziyaret ettiler. Başkan Söğüt, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek; ‘Takdir Belgesi’ ve ‘Başarı Plaketi’ vererek ödüllendirdi.  Başkan Söğüt, emeği geçen Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın’a, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve aynı zamanda öğrencilerin yarışmaya katılımını sağlayan eğitimci Nigar Apaydın Yağız’a ve Çocuk Meclisi’nin kurulmasını sağlayan Mimar Sinan Okulu Müdürü Zehra Arslan’a teşekkür ettiğini belirterek, ‘Geleceğimizin emanetçisi çocuklarımızın yetişmesine katkı sağlayan herkese can-ı gönülden teşekkür ederim’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.