DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yüksek elektrik faturaları vatandaşı sıkıntıya sokuyor ÖZTOK, ‘BU KADAR YÜKSEK VERGİ NİYE?’

Son aylarda yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşların tepkisini çekiyor. Değirmendere’de ikamet eden 75 yaşındaki Ahmet Öztok, son gelen faturaların yüksekliğinden dem vurarak, ‘Bu zor süreçte vatandaşların üzerine bu kadar vergi yükü yüklenmemeli’ diyerek tepki gösterdi.

‘Vergiler faturaları yükseltiyor’

Evinde 3 kişi yaşadıklarını ve her ay ortalama elektrik tükettiklerini iddia eden Ahmet Öztok, son aylarda yükselen faturadan şikayet etti. Bu ay ki faturasına 23 lira 68 kuruş vergi alındığını belirten Öztok, ‘Bu süreçte vatandaşın üzerine böyle bir yük yükletilmemeli’ dedi.

‘Artan faturalardan şikayetçiyiz’

Değirmendere’de yaşayan, 75 yaşında emekli olan Ahmet Öztok, ‘Son aylarda artan elektrik faturalarından şikayetçiyiz. Kullanım bedellerimizi ne yazık ki alınan ağır vergiler yükseltiyor. Normalde iki haneli gelen faturam bu ay 122 lira geldi. Bu ay ki faturamda sadece 18 lira 59 kuruş KDV, 3 lira 18 kuruş BTV bedeli, 1 lira 27 kuruş TRT Payı ve Enerji Fonuna 0, 65 kuruş para almışlar. Bu vergilerde gelen faturaları yükseltiyor. Ayrıca TRT Payı’nı biz vatandaşların üzerine yüklemelerini asla doğru bulmuyorum. Umarım bu süreçte alınan vergi bedelleri düşürülür. En azından biraz rahatlarız’ diyerek sitemlerini iletti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.