DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ten 16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ten 16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’ten

16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle bir mesaj yayonladı. Başkan Ellibeş mesajında, “ Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur” dedi. 

“Toplantıda, Cumhuriyeti kuracağının ipuçlarını ilk kez vermiştir”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş  yaptığı açıklamada, “Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görevi icra etmektedir.  Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi adına da önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. İşte bu eşsiz görevi yerine getiren değerli basın mensupları adına bugün çok önemli bir günü icra ediyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun en önemli adımlarından biri olan bugüne Kocaeli’mizin ev sahipliği yapmış olmasından ayrıca onur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923’te İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da dönemin en önemli gazetecileriyle bir araya geldiği toplantıda, Cumhuriyeti kuracağının ipuçlarını ilk kez vermiştir. Yaklaşık 6 saat süren bu toplantı tarihe geçmiştir” dedi.

“Değerli basın mensuplarımızın 16 Ocak Basın Onur Günü’nü en derin duygularla kutluyorum”

Başkan Ellibeş sözlerinin devamında, “Kocaeli’nin böylesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapması ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda basın mensuplarımıza verilen bu değer, ilk kez 1986 yılında Basın Onur Günü olarak kutlanmaya başlanmış ve günümüze kadar gelmiştir. Dün olduğu gibi bugün de sadece ülkemizin gelişmesi, büyümesi; milletimizin refahı, huzuru ve düşmanlara karşı korunması adına taraf olan değerli basın mensuplarımızın 16 Ocak Basın Onur Günü’nü en derin duygularla kutluyor, ebediyete irtihal etmiş gazetecileri rahmetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.