DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başiskeleliler Evde Sağlıkla Kalıyor

Başiskeleliler Evde Sağlıkla Kalıyor

Başiskeleliler Evde Sağlıkla Kalıyor

Başiskele Belediyesi’nin Psikolojik Danışmanlık ve Diyetisyen hizmetleri yüz yüze görüşmenin toplum sağlığı açısından güvenli olmadığı şu günlerdevatandaşlara çevrimiçi olarak verilmeye devam ediyor.

Başiskeleliler’in sağlığına ve toplum sağlığına büyük önem veren Başiskele Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu sağlık işlerini online platformlarda sürdürüyor. Koronavirüs salgını sürecinde de hizmetlerini aksatmayan Sağlık İşleri Birimi uzman ekipleri, psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetlerini internet üzerinden vermeye devam ediyor.

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞARAK DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORLAR

Başiskele Belediyesi’nin “sosyal belediyecilik” anlayışıyla yürütülen sağlık hizmetleri, Psikolog Kader Kaya öncülüğünde Diyetisyen Fatma Şule Kılıç ve Betül Aydın tarafından 7’den 77’ye her Başiskeleli’ye ücretsiz veriliyor. Ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0262 343 24 85 numaralı telefondan randevu alarak internet üzerinden psikolog ve diyetisyen hizmetlerini ayağına getiriyor. Randevu alan vatandaşlar, evlerinden çıkmadan uzman ekiplerle karşılıklı olarak çevrimiçi platformlarda birebir uzman ekiplerle görüntülü konuşarak danışmanlık hizmeti alıyor.

2 AYDA 184 BAŞİSKELELİ’YE ÇEVRİMİÇİ DESTEK

Yeni alınan Koronavirüs tedbirleri sonrası 27 Kasım 2020 ile 25 Ocak 2021 tarihleri arasında 184 vatandaş,  psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmetlerinden ücretsiz yararlandı.

Koronavirüs salgınının psikolojik etkisinin azaltılması başta olmak üzere Başiskeleliler’in her türlü psikolojik rahatsızlıklarının tanısı ve tedavisi, henüz ortaya çıkmamış sorunlarının önlenmesi uzman psikolog tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor. Çocukların çocukluk dönemi sorunları, ergenlik dönemi sorunları, dikkat ve konsantrasyon, okul dönemi problemleri, depresyon, panik bozukluğu, travma sonrası stres bozuklukları, kişilerarası iletişim bozukluğu, aile danışmanlığı gibi bir çok konuda bireylere danışma ve rehberlik yapılıyor.

KORONAVİRÜS’E KARŞI DENGELİ BESLENME

Başiskele Belediyesi uzman diyetisyenleri de Koronavirüs’e karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor. Bağışıklık sisteminin daha güçlü olması için sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapan diyetisyenler, vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunarak danışmanlık hizmeti veriyor.

UZMAN KONTROLÜNDE DİYET

Uzman diyetisyenler ayrıca Koronavirüs Salgını dolayısıyla hareket etme imkanı kısıtlanan ve bu nedenle kilo problemleri yaşayan vatandaşlara doğru beslenme ile ilgili danışmanlık hizmeti de vermeye devam ediyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen vatandaşlar için kişiye özel beslenme programı hazırlanıyor. 

Diyetisyenlik hizmetine fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların yanı sıra kilo almak isteyenler de başvurabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.