• BIST 100

    9806,03%0,86
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “KAVAKLI SAHİLİ YOL GENİŞLETME PROJESİNDE KAFAMIZA TAKILAN SORULAR VAR”

Genel 21.01.2021 13:57:59 0
BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “KAVAKLI SAHİLİ YOL GENİŞLETME PROJESİNDE KAFAMIZA TAKILAN SORULAR VAR”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar

“KAVAKLI SAHİLİ YOL GENİŞLETME PROJESİNDE KAFAMIZA TAKILAN SORULAR VAR”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kavaklı Sahili’nde devam eden yol genişletme çalışması hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan Akpınar, “ kavaklı Sahili yol genişletme projesi’nde kafamıza takılan sorular var” dedi.

  “Türkiye’nin salgınla mücadelede başarılı ülkeler arasında”

Akpınar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ve dünyada birçok alanda gelişmeler yaşanmasına rağmen gündemin ilk sırasında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele olduğunu söyledi. Türkiye’de alınan Kovid-19 tedbirlerinin etkisini gösterdiğini belirten Akpınar, Türkiye’nin salgınla mücadelede başarılı ülkeler arasında olduğunu vurguladı. Sağlık çalışanlarının yıllar sonra da unutulmayacak zor günlerin kahramanları olarak anılacağını ifade eden Akpınar “Yaşananları da dikkate alarak sağlık çalışanlarımızın çalışma şartları, ücretleri ve özlük haklarıyla ilgili dengesizliğin giderilmesini yetki sahiplerine hatırlatmayı bir görev addediyorum.” diye konuştu.

 Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

Akpınar, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Doğu Akdeniz’in, tıpkı 1800’lü yıllardaki Orta Doğu gibi dünyanın enerji merkezlerinden biri haline geldiğine işaret eden Akpınar, “Küresel emperyalizm, bu yeni enerji sahasının çevresindeki devletlerin yönetimlerini, kendi menfaatlerine göre şekillendirmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“Çiftçinin yatırım ve üretim yapma imkanı zorlaşmıştır”

Çiftçinin, kullanacağı zirai kredilerde ödemesi gereken faiz oranın yıllık yüzde 4,5 olarak belirlendiğini bildiren Akpınar, şöyle devam etti:  “Bu oran, yılbaşı öncesi çiftçinin kullandığı kredilerde ödeyeceği yıllık faiz oranının tam 2 katı oranına isabet etmektedir. Bir taraftan yatırım maliyetlerinin artması, diğer taraftan faiz oranlarının artması ve çiftçimize değişken faizli sözleşme imzalattırılmasıyla çiftçinin yatırım ve üretim yapma imkanı zorlaşmıştır. Ocak’ta artırılan zirai kredi faiz oranları 2021 öncesi yıllık kredi faiz oranlarına geri çekilmelidir. Devletimiz, çiftçimizin önündeki yatırım ve üretime dayalı yatırım finansmanı ve değişken faiz riskini ortadan kaldırmalıdır” dedi.

“Siyasette ve herhangi bir alanda şiddet asla bir metot olmamalıdır”

Son günlerde bazı siyasetçi ve gazetecilere yönelik saldırılar olduğunu ifade eden Akpınar, şunları kaydetti: “İsim telaffuz etme gereği duymadan ve hiçbir ayrım yapmadan saldırıların tümünü kınıyor ve lanetliyorum. Siyasette ve herhangi bir alanda şiddet asla bir metot olmamalıdır. Asla hoş görülmemelidir. Hiç kimse şiddeti tevil etmemeli, gerekçelere bağlamamalı ve mazur görmemelidir. Siyasette, ülkeye, millete ve gelecek nesillere hizmeti seviyesizliğe kurban edemeyiz. Hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bu, aynı zamanda milletimize karşı görevimizdir” dedi.

“Ford Otosan’ın ceremesini biz çekiyoruz, sefasını ve primini başkaları alıyor”

Başkan Akpınar sözlerinin devamında, “Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Sayın Mustafa Varank’ın Başiskele Belediyesi’ne, ilçemizdeki otomobil fabrikası tarafından hibe olarak verilen 71 hibe araç programına biz de katıldık. Başiskele Belediyesi’ne, özelde Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’yü başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Fakat bizim ve hemşerilerimiz açısından anlayamadığımız, hatta kavrayamadığımız bir durumun olduğunu belirtip bu konuda hakkındaki görüşlerimizi, yorumlarımızı da sıralamak istiyorum. Malumunuz bu otomobil fabrikası, depremden sonra Gölcük’e büyük yatırımlarını yapmış, Kavaklı sahili dediğimiz kısımdan Asar Deresi’nin denize döküldüğü alana kadar Gölcük sınırları içerisinde fabrikalaşmış ve büyümüştür. Buraya kadar herhangi bir sıkıntı yok. Hatta bizler de Gölcüklüler olarak ilçemize kattığı katma değer ve istihdam açısından artılarını göz önünde bulundurarak çeşitli nakliyat ve yapılanma kısımlarında fabrikayı mazur görüp gerek sahili işgal etmesi, gerek Denizevler ve Çiftlik olarak bozulan yollarımız, gerekse de şehrimizin içinde gezen koca tırlara rağmen herhangi bir şekilde sesimizi çıkarmadık. En son gelinen noktada, fabrikanın bitiminden Kavaklı sahiline inen yolun kenarlarına baktığımızda, tırlardan perişan olan ve adeta tır parkına dönmüş olan sahile ek olarak yapılan Denizevler kısmının tırlar tarafından işgal edildiği ortada. Mevcut Asar Deresi’nin diğer tarafı, Karaköprü tarafına geçtiğimizde normalde Gölcük sınırları içerisinde yapılan fakat ne hikmetse bittikten sonra Başiskele’ye geçen Başiskele sanayi sitesi, üstüne üstlük yine Gölcük sınırları içerisinde bu otomobil fabrikasının yeni yatırımı diye adlandırılan alanın da Başiskele’ye kalması, hatta ve hatta bize gelmesi gereken 71 hibe aracın bu vesile ile Başiskele’ye gitmesi, hepsinden de öte bu otomobil fabrikasının Gölcük fabrikası diye dünya Gölcük’ü tanımışken şimdi Başiskele’ye addedilmesi, hem şaşkınlık hem de hayretler içerisinde karşıladığımız bir durumdur. Nasıl olur da bizim olan bir şey, gözümüzün önünde Başiskele’ye geçti, anlamakta güçlük çekiyoruz. Ceremesini biz çekiyoruz, sefasını ve primini başkaları alıyor. Bu durumda bizim bu fabrika çevresinde fabrikanın işleyişi ve trafiği açısından zarar görmüş yollarımız, adeta tır parklarına dönen mahallelerimiz ve sahilimizin faturası kime kesilecek?” dedi.

Kavaklı sahili yol genişletme projesinde kafamız takılan sorular var

Kavaklı Sahili’nde devam eden yol genişletme çalışması hakkında düşüncelerini dile getiren Başkan Akpınar, “Bir diğer gördüğümüz önemli sorun ise Kavaklı sahili yol genişletme projesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye çıktığı ve inşaatına başladığı yapımın sahilin sonunda kafelerin olduğu köprünün ayağına kadar gelmesine bir türlü anlam veremedik. Yol genişletme çalışmasının Kongre Sarayı’ndan başlayıp Kazıklı Beyoğlu Deresi’ndeki köprünün ayaklarına kadar gitmesi, bizce yanlış. Derenin karşı tarafında sahil olarak açılan devasa alan, oradaki işletmelerimiz, yol genişletmesi diğer taraf geçmezse ne olacak? Bu yatırımların hepsi boşuna mıydı? Adeta köprünün karşı tarafı tır parkına dönmüş haldeyken orayı kaderine mi teslim edeceğiz? Oradaki fabrikanın yanından Çiftlik Mahallesi’ne bağlanan yol kime ihale edilecek? Denizevler’de yıkılan evlerin olduğu alan nasıl değerlendirilecek? Bizler yeni sahil tarafının çok değerli ve önemli olduğunu düşünüp yol genişletme projesinin mevcut dere üzerindeki köprü ile birlikte genişletilip Denizevler kısmına geçmesini, aynı şekilde otomobil fabrikasının yanından anayola çıkan kısma kadar bağlanıp kaderine terk edilmiş o alanın da belediyemizin himayesi altında olmasını önemli buluyoruz. Tekrar altını çizerek uyarıda bulunuyoruz ki yol genişletme çalışmasını derenin köprünün ayaklarının olduğu tarafta keserlerse arka tarafı kaderine terk etmiş olunur. Bu çalışma bitmeden, hemen köprü ve devamı olan kısım ya fabrikaya ihale edilsin ki onlar bu yolu bozdu, büyük araçların parkı engellensin ve acilen döküm sahası olarak yıkılan binaların alanı da yeşillendirilip çeşitli etkinliklerin ya da turizm yatırımlarının yapılabileceği, belediyemizin kontrolünde korunaklı alan olarak himaye edilsin” dedi.


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16