DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, ‘SMA’LI ÇOCUKLAR SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI’

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

‘ABD’nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır’

Dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışanların dünkü aciz durumlarını görmek, Meclis basmalarına ve yenilgiyi kabul edememelerini hayretle karşılıyoruz. Bu yaşanan olaylar ABD’nin gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Tüm vatandaşlarımız müsterih olsunlar ki en nihayetinde dünyada kazanan adaletli ve hak-hukuk temelinde İslam temelinde yönetimi dünyada hakim olacağından hiç şüphemiz yok. Zulüm filmin sonunda mağlup gelecek. 

‘İnancım tamdır’

SMA’lı çocukların tedavilerine ilişkin “Bunlar siyasetçilerin, komedyenlerin yapacağı tartışmalar değil. Bunu iç siyaset ve istismar malzemesi yapmayalım. SMA’lı çocukların tedavilerini devletimizin karşılayacağına inancım tamdır” dedi.

‘Koronavirüs nedenli ölümler, 1 milyon 860’i aştı’

Akpınar, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerinin Türkiye’de hızlı ve korkutucu yükselişle devam ettiğini söyledi. Kısıtlamalar ve alınan tedbirlerle vaka sayısı, ölüm oranları ve ağır hasta sayısında yaşanan düşüşün, herkesi memnun ettiğini vurgulan Akpınar, “Lakin bu, durumun vahametini ortadan kaldırmıyor. Dünya üzerinde tespit edilen koronavirüs vakası 86 milyonu geçmiş vaziyette. Koronavirüs nedenli ölümler, 1 milyon 860’i aştı.” ifadesini kullandı.

‘Onlar için yeni destek paketleri açıklanmalı ve süratle uygulamaya konulmalıdır’

Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır temennisinde bulunan Akpınar, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini hatırlattı. Akpınar, gerekli görüldüğü hallerde yeni kısıtlamalara gidilebileceğine dikkati çekerek, “Bu kısıtlamalardan olumsuz etkilenen vatandaşlarımız var, esnafımız var. Kısa çalışma ödeneği ile hayatını devam ettirmeye çalışan yüz binlerce vatandaşımız var. Onlar için yeni destek paketleri açıklanmalı ve süratle uygulamaya konulmalıdır.” diye konuştu.

‘Evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız var’

Bütün siyasi partilerin ve vakıfların da bu süreçte elini taşın altına koymasını isteyen Akpınar, “Kasasında trilyonlarca para olan siyasi partiler, vakıflar ve sivil toplum örgütleri var. Bugün bu parayı yardımlaşma ve dayanışma için işini kaybeden ve evine rızkını götüremeyecek duruma gelmiş, kepenk indirmek zorunda kalan esnafa dağıtmayacaksınız da ne zaman dağıtacaksınız?” Bakınız altını çiziyorum evine ekmek götüremeyen vatandaşlarımız var. Neyi bekliyorsunuz? diye sordu.

“Aşı karşıtı söylemlerin bilimsel değeri yok”

Akpınar,aşı karşıtı değerlendirmelere de tepki göstererek “Aşı ile ilgili dünyada ve ülkemizde mesafeler alınmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Lakin nadir de olsa aşı karşıtı söylemlerin herhangi bir bilimsel değeri olmadığı ve bu hastalıkla mücadelede bir zaaf oluşturmaması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Aşı karşıtı propagandalara itibar edilmemesini isteyen Akpınar, aşının tüm insanlığa ulaştırılması için çalışmaların yapılması gerektiğini ve yerli aşımızın da biran önce kazanılması için ehemmiyet gösterip gündemimizin başında tutmamız gerekiyor. Diye aktardı.

‘Fikri Sağlar’ın söylemleri kabul edilemez’

Şahin Akpınar, eski bakanlardan CHP’li Fikri Sağlar’ın “türbanlı hakim” ile ilgili sözlerine tepki göstererek “Bu açıklamalara yönelik ‘tuhaf’ kelimesini nezaketen kullanıyorum. İlkel, hadsiz ve alçakça yapılmış bir açıklamadır.” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 27 Mayıs darbesine ilişkin sözlerini de eleştiren Akpınar, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Hiçbir şey, darbeleri meşru ya da mazur kılamaz, darbelerin kılıfı yapılamaz. Hele bunu eski Genelkurmay Başkanı hiç söyleyemez, söylememelidir. Darbeler gerekçeleri ne olursa olsun insanlık suçudur. Ayrıca açıklamalarında bugünkü iktidara ‘erken seçim çağrısı’ görüyoruz. Bu iki cümleyi birlikte değerlendirdiğimizde aba altından gösterilen sopayı da fark edebiliyoruz. ‘Erken seçime gitmezsen Adnan Menderesi’in başına gelenleri yaşarsın.’ Bu açık net bir tehdit. Bunu hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Hukuk ivedilikle görevini yapmalı. İlker Başbuğ’da toplumdan, milletten, Cumhurbaşkanından, TBMM ve o dönemin mağdurlarının ailelerinden özür dilemelidir.” Bundan sonra da çapına bakmadan koskoca hükümeti, devleti tehdit etmeye yeltenenleride bir özrün kurtaramayacağı zemin hazırlamak için adımlar atılmalı. 

‘Üniversiteler hiçbir zümrenin, azınlığın, elitin, ideolojinin, teşkilatın değil, devletindir milletindir’

Akpınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesine atadığı Rektör üzerinden süren tartışmalara da değinerek “Üniversiteler milletindir, milletin gözbebeğidir. Hele Boğaziçi gibi üst düzey üniversitelerimiz bizim için daha mühimdir. Üniversiteler hiçbir zümrenin, azınlığın, elitin, ideolojinin, teşkilatın değil, devletindir milletindir.” şeklinde konuştu.

‘Gereği yapılmalıdır’

Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katılmasına tepki gösteren Akpınar , “Söyleyecekse fikrini bir basın toplantısı ile dile getirebilir. MLKP’lilerle, TİKKO’cularla, DHKP-C’lilerle ve PKK’lılarla omuz omuza geleceksin, halay çekerek terörist marşları söyleyeceksin, katil polis sloganları atacaksın, devletin polisi de bunu seyretsin öyle mi? Yok öyle yağma. Gereği neyse yapılır.” Hatta yapılmalıdır. Bu tarz girişimlere vede hesapları farklı olan otoritelere yaptırım uygulanmazsa cesaretlerini kırılmaz ise bu görüntülerle ileride karşılaşmamız muhtemel. ifadelerini kullandı.

‘Üniversite öğrencilerinin KYK borç sorunları çözülmeli’

Akpinar , basın toplantısında Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) borçlu olan gençlerin sorunlarının çözülmesini istedi. Ana paranın gecikme ve faiz uygulamaksızın 24 aya bölünmesini öneren Akpınar, gerekmesi halinde partisinin bu konuda kanun teklifi de vereceğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.