DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Büyükşehir, sokak hayvanları için 1,5 ton mama dağıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,Kocaeli’nin dört bir yanındaki hayvanseverlere sokak hayvanları için mama desteği veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, soğuk havanın kendini hissettirmesi ve kar yağışının yer yer başlaması nedeniyle zor günler bekleyen sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince şehrin dört bir yanındaki hayvanseverlere, dağıtmaları için 1,5 ton mama dağıtıldı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DESTEĞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı sokak hayvanlarının sıkıntı yaşamamaları için çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Özellikle kafeterya, restoran gibi yerlerin de kapalı olması nedeniyle hafta sonları besin bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının, etkisi altına girmekte olduğumuz soğuk kış günlerinde olumsuz etkilenmemeleri için Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından sivil toplum kuruluşları ve aktivistlere mama dağıtımı gerçekleştiriliyor.

1,5 TON MAMA DAĞITILDI

Bu kapsamda Kocaeli Hayvan Hakları Derneği(KOCAELİDER) Başkanı Selma Pilatin Pek, Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği(GÖLVİST) Başkanı Gülçin Taşkın, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği(KOHAYDER) Başkanı Gonca Çelik, KOÜ Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü ve Can Dostları Derneği Başkanı Sibel Erdem, Kocaeli doğa ve hayvan hakları savunucuları derneği (KOHSAVDER) Başkanı Tülay Erdurmaz’a verilen mama desteği ile hayvanseverlerin bulundukları bölgelerdeki sokak hayvanlarının beslenmesine yardımcı olundu.

SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, diğer zamanlarda da sokakta yaşayan küçük dostlarımıza yönelik her türlü hizmeti vermeye devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik bakımevi, sahiplendirme, kısırlaştırma ve rehabilitasyon hizmeti veren Büyükşehir, bu alanda örnek çalışmalar ortaya koymayı sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.