DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Buzhane Karadeniz 30, Marmara 50 lira YASAK HAMSİYİ UÇURDU

Buzhane Karadeniz 30, Marmara 50 lira

YASAK HAMSİYİ UÇURDU

Karadeniz’de hamsilerin boylarının küçük olması ve avlamalarda standartların çok altında hamsilerin bulunması nedeniyle getirilen av yasağı 28 Ocak’a kadar devam ederken bu yasağın daha da uzayacağı söyleniyor. Şu soğuk kış günlerini hem ucuz hem de sağlıklı besin kaynağı olan hamsinin neslinin koruma amacıyla alınan tedbirler olumlu bulunurken pazarcı tezgahlarında buzhanelerden getirilen Karadeniz hamsisini kilosu 30 liradan, av yasağı olamayan Marmara Hamsisinin de kilosu 50 lira gibi oldukça yüksek fiyattan satılmaya başlandı.

Vatandaşlar, “herkes hamsinin daha küçücükken artık avlanamayacağını bilsin”

Hamside yaşanan bu durum doğal olarak vatandaşları üzerken aynı zamanda duyarlı her vatandaşta, “ Bu yıl böyle oldu. Tabi ki hamsinin tam mevsiminde fiyatların 5 liraya 10 liraya düşmesini beklerken getirilen yasaklar bizleri olumsuz etkilese de  bu sene hamsiyi istediğimiz gibi tüketmesekte olur. Böyle olsun ki herkes hamsinin daha küçücükken artık avlanamayacağını bilsin. Önümüzdeki sene hem ucuz hem de bol bol hamsi yiyelim” dediler.

“Karadeniz’de yaşanan sıkıntının ortadan kalkmasını ümit ediyoruz”

İlçemizde uzun yıllardır Adnan Menderes İş Merkezinin alt katında hizmet vermekte olan Rizeli Kardeşler balık Lokantası sahibi Osman Balcı’nın oğlu Samet Balcı’da hamside yaşanan bu durum hakkında bilgi verdi. Balcı yaptığı açıklamada, “ Karadeniz’de hamsinin küçük boyda avlanması ve neslinin tükenme riski altında olması nedeniyle hamsiye 1 Ocak’ta  av yasağı başlamıştı ve 18’ inde bitecekti. Yasak yapılan açıklama ile 28’ ine kadar uzatıldı. Bu süreçte Gölcük halkının Hamsisiz bırakmamak için Karadeniz Hamsisi elimizde bulunduruyoruz fakat buzhane şeklinde. Bunun dışında yasak olmayan Marmara’da yakalanmış olan hamsi  tezgahımızda bulunuyor. Tabi Karadeniz’de hamsiye av yasağı getirilmesinin ardından Marmara hamsisi yeterli olmadığı için fiyatı biraz yüksek ama bu durumun en kısa düzelmesini ümit ediyoruz. Yapılan bu yasak ile inşallah Karadeniz’de yaşanan sıkıntının ortadan kalkmasını ümit ediyoruz. Yasağın kalkmasıyla hamsi fiyatları yine eski fiyatlarına gelecektir.  Bunun dışında yine Karadeniz istavrit, çinekop, barbun, çinekop gibi balıklarımız tezgahında günlük taze bir şekilde bulunduruyoruz” dedi.

Rizeli Kardeşler’de balık fiyatları

Marmara Hamsi 50 lira,  Karadeniz buzhane Hamsi 30 lira,   istavrit 40 lira,  çinekop 70 lira,   barbun 40 – 70 lira,  mezgit 40 lira,   turna mezgit 80 lira,   zargana 40 lira,  sarı kanat 90 lira,  Norveç somon 80 lira,  Karadeniz somon 35 lira,   çupra 40 lira,  levrek 55 lira,   palamut tane 30 lira,   ithal uskumru tane 15 lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.