DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “AŞI KONUSUNDA BİRÇOK ÜLKENİN GERİSİNDE KALDIK”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “AŞI KONUSUNDA BİRÇOK ÜLKENİN GERİSİNDE KALDIK”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

“AŞI KONUSUNDA BİRÇOK ÜLKENİN GERİSİNDE KALDIK”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel yaptığı açıklamada, “ Aşı konusunda birçok ülkenin gerisinde kaldık” dedi.

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ve tehditler ülkemizde siyasetin özgürce yapılmasının önünü kesmektir”

Günümüzden 2300 yıl önce yaşamış büyük bir bilge olan ARİSTO (MÖ 384 – MÖ322) Devlet tanımını şöyle açıklamış. “Devlet, toplumun tam ve doyurucu bir yaşam sürmesi için vardır. Devletin amacı yalnızca yaşamayı olanaklı kılmak değildir. Yaşamaya değer bir yaşamı kurmaktır.” İşte böyle bir tanımın ışığında günümüzde tek adam vesayetinde yönetilmeye çalışıldığı devletimizde, bırakın vatandaşlarımıza yaşamaya değer bir yaşam kurmayı, vatandaşlarımızın yaşamını bile koruyamamaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ve tehditler, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’a ve basın mensupları Sayın Orhan Uğuroğlu ile Sayın Afşin Hatipoğlu’na yapılan eşgüdümlü saldırılar, demokrasimizin, basın özgürlüğünün ve ülkemizde siyasetin özgürce yapılmasının önünü kesmektir. Bu saldırılar adeta demokrasiye karşı yapılan bir saldırıdır. Hatta yakalanan saldırganların yargılanması için görevlendirilen savcı Sayın Alparslan Tufan’a yapılan tehditlerde, kaldı ki tehdit edenlerde bellidir, hukukun ne kadar yara aldığının bir göstergesidir. Bunun bile üstüne kararlılıkla gitmek gerekir” dedi.

“İnsanlarımız dört gözle aşı olmayı bekliyor”

Başkan Gürel sözlerinin devamında, “Ülkemizde, Covid-19 aşısı yapılmaya başlanarak, öncelikli riskli gurupta bulunan 1,5 milyon sağlık çalışanımıza, 2 doz olarak yapılacak olan aşıların ilk dozları yapıldı. Sırada diğer riskli guruplar var. Yalnız sıkıntı ilk etapta gelen 3 milyon doz aşının bu şekilde bitecek olmasıdır. Çünkü iki doz arasında 28 günlük bir süre vardır. Sağlık Bakanı da; “aşılarla ilgili sözleşmeler tamam ve hiç bir sıkıntı yok, 50 milyon doz aşımız da gelecek. 2 hafta içinde üç parça 10 milyon aşı gelmiş olacak” dedi.   Peki, 83 milyonun yaşadığı ülkemizde iki doz halinde yapılacak olan aşıdan 166 milyon doza ihtiyaç vardır. Bu nasıl tamamlanacak. Ya da nüfusun tamamına uygulanmayacak mı? Çünkü böyle bir performansla hareket edilirse tüm vatandaşlarımıza bu aşının uygulanması 2022 sene sonunu bulur. Bu da hem insanlarımızın bu salgınla mücadelesinin devam etmesine, hem de ekonomik olarak ülkenin kaybına sebep olacaktır. Bunda ki sıkıntımız, hükümetimiz herkese ücretsiz olarak 5 maske dağıtma taahhüt’ünde bulunmuş,  ama maalesef becerememiş sonra maksimum 1 TL olmak kaydıyla satışına izin vermişti. Yoksa biz bu aşı mevzusunda altından kalkamıyoruz deyip özel sektörün eline mi bırakılacak. Herkes kendi imkanlarıyla mı aşıyı tedarik edip, aşı olacak. Bir çok Ülke aşılama konusunda bizden ilerde, insan sağlığı her şeyden önde gelir. İnsanlarımız dört gözle aşı olmayı bekliyor, bu sayede bu salgından korunup normalleşmek istiyor. Çünkü salgın nedeniyle insanlarımızın psikolojisi iyice bozuldu, esnaf bitme noktasına geldi, zorunlu kapatılan esnaf gurubu yardımlarla ayakta, bu yüzden işsizlikte aldı başını gidiyor. Buna birde pahalılık, elektrik,doğalgaz ve suya yapılan zamlar da eklenince yeter artık dedirtti” diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.