DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Garipoğlu vatandaşları su konusunda uyardı ‘GELECEĞİMİZ İÇİN SU İSRAFINDAN KAÇINALIM’

Gölcüklü İş İnsanı Çağlayan Garipoğlu, barajlarda azalan su oranına dikkat çekerek vatandaşları su israfı yapmamaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

‘Korkutucu boyuta geldi’

Garipoğlu, ‘Corona sürecinde temizliğimize çok dikkat etmeliyiz. Bunun içinde suya çok ihtiyacımız var. Fakat geçtiğimiz yıllara göre bu yıl ülkemizde ve ilçemizde yağışlar ne yazık ki etkili olmuyor. Yağmurun yağmaması demek, su sıkıntısı çekmek demektir. Yağmur demek, su demek, su demek hayat demektir.  Yuvacık Barajında, Sapanca Gölünde, ülkemizin birçok gölde çekilme ve kuruma korkutucu boyuta geldi. Geleceğimiz için tüm halkımız su kullanımı konusunda sorumluluk almalı, gereksiz su harcaması yapmamalıdır’ diye konuştu.

‘Halkımız kesinlikle bu süreçte su israfı yapmamalıdır’

Açıklamalarını sürdüren Garipoğlu, ‘İnşallah en kısa zamanda ülkemizde ve ilçemizde yine yağışlar etkili olur, barajlarımızın doluluk oranı artar. Halkımız kesinlikle bu süreçte su israfı yapmamalıdır. Bu süreçte hepimiz alacağımız önlemlerle geleceğimiz olan suyun tükenmesini önleyeceğiz’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.