DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaman, “Esnaf ve sanatkâr aşıda öncelikli olmalı”

Kocaman, “Esnaf ve sanatkâr aşıda öncelikli olmalı”

Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ülkemizde kısa bir süre önce başlanan ve ilk etapta sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan Covid- 19 aşısında esnaf ve sanatkarların aşıda öncelikli olması gerektiğini ifade etti. 

SOSYAL MESAFE İMKANLARI YOK

Başkan Kocaman yaptığı açıklamada, “Sosyal mesafe imkânı olmayan, her gün vatandaşla birebir temas etmek zorunda olan berber, kuaför, yiyecek ve içecek sektörü, taksici, dolmuşçu, manav, kasap, bakkal gibi esnaf ve sanatkârımız aşılama sürecinde öncelikli olmalı” dedi.

BULAŞ RİSKİ EN FAZLA OLAN ESNAF VE SANATKÂRIMIZ

Başkan Kocaman sözlerinin devamında, “Esnafımız her gün işi gereği yüzlerce insanla birebir temas halinde ya da aynı ortam içerisinde. Pandemi tedbirlerinin gereği maske mesafe hijyen noktalarında esnafımız sürecin en başından beri bu düzene birebir uysa da, sosyal mesafe kısmında maalesef öyle bir imkanı yok. Özellikle hizmet sektöründe çalışan lokanta, kafe, oradaki garsonlar ve aşçılar ile birlikte bakkal, manav, kasap, berber, kuaför, dolmuşçu, taksici, halk otobüsçü gibi sektörler başta olmak üzere esnaf ve sanatkarımız aşılamada öncelikli olmalı. Örneğin, berber ve kuaförler de hijyene en üst düzeyde dikkat etse de temas etmeden iş yapmaları mümkün değil. Bu esnaf ve sanatkarımızın evine döndüğünde aileleri, yaşlı büyükleri ve çocuklarının olduğu da göz önünde bulundurulduğunda aşılama öncelikle esnaf ve sanatkarımızdan başlamalı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.