DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sultan Baba Türbesi’nin çevresi değişiyor

Sultan Baba Türbesi’nin çevresi değişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük ilçesi Örcün Köyü’nde bulunan Sultan Baba Türbesinde çevre düzenlemesine devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük ilçesi Örcün Köyü’nde bulunan ve atıl durumda olan Sultan Baba Türbesi’nin çevre düzenlemesine devam ediyor. Yaz aylarında vatandaşlar tarafından sıklıkla ziyaret edilen türbe, yeni haliyle vatandaşlara nefes aldıracak bir yer haline gelecek.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Gölcük ilçesi Örcün Köyü’nde bulunan Osmanlı dönemine ait Sultan Baba Türbesi’nde çevre düzenlemesi için çalışma başlatmıştı. Türbe ve çevresini kapsayan düzenleme çalışmaları kapsamında alan içerisinde mevcutta bulunan 15 adet oturma alanı söküldü. Sert zemin için granit küp taş ve granit bordür döşemesi ekipler tarafından tamamlandı.

TUVALETLER YENİLENDİ

Alanda bulunan tuvaletlerde Park ve Bahçeler ekiplerince onarıma alınmıştı. Engelli kullanımı için uygun hale getirilen tuvalete ayrıca bay ve bayan içinde şadırvan eklendi.Tüm park alanını kapsayan çalışmalar ile alan engelli kullanımına uygun hale getirildi.

BAKIM VE ONARIM

Sultan Baba Türbesi çevre düzenlemesi işi kapsamında alanda bulunan beton köprü onarıldı. Köprünün güvenli hale getirilmesi için ekipler tarafından ferforje korkuluk yapıldı. Alan içerisinde yer alan çeşmede ekipler tarafından yenilendi. Alan içinde gerekli görülen yerlere ferforje yapımı devam ediyor.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI VE BANKLAR

Alan içerisinde yer alan yürüyüş ve bağlantı yollarına granit küptaşdöşendi.Park alanı içerisine uygun noktalara vatandaşların kullanımı için bank ve piknik masası yerleştirilecek. Ayrıca alan içerisindeki taş duvarlar onarılıp,harpuşta kaplandı.

YEŞİL ALAN ARTTIRILDI

Sultan Baba Türbesi çevre düzenlemesi işi kapsamında alanın daha yeşil bir görüntüye kavuşması içinde çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda alan içerisine uygun noktalara bitkiler ekildi. Ayrıca alana 15 adet dişbudak, 15 adet meşe, 45 adet karayemiş ağacı ekildi. Bin 850 metrekare alana rulo çim serimi ve otomatik sulama sistemi yapıldı. Mevcut otopark yenilenip kullanıma uygun hale getirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.