DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Tarihçi Şükür, Gölcük Saraylı köyünde imza günü düzenledi

Tarihçi Şükür, Gölcük Saraylı köyünde imza günü düzenledi

Tarihçi Şükür, Gölcük Saraylı köyünde imza günü düzenledi  

Tarihçi Rıdvan Şükür, Gölcük Saraylı köyünde düzenlediği imza gününde Üzüm yetiştiren bağcılara ve köy halkına  “Kocaeli Üzüm Bayramları ve Bağcılık” isimli kitabını imzaladı.  

Geçmişte düzenlenen Kocaeli üzüm bayramlarında derece giren Saraylı köyü bağcılarının çocukları ve torunları ile imza gününde birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şükür, bu köyün Sivri tepe bölgesinde yetiştirilen Çavuş üzümünün bayramlarda bir çok defa birincilikler elde ettiğini belirtti.   

Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapılmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti. Bu üzüm bayramları Hereke ve Eskihisar dışında Değirmendere ve İzmit’te de kutlanmıştı    

Erken cumhuriyet dönemi tarım etkinlikleri içinde yer alan Kocaeli üzüm bayramları çalışması içinde Değirmendere’de kutlanan üzüm bayramlarının da yer alıyor. Kitap; üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor. Şükür; günümüzde artık kutlanmayan ve unutulmaya yüz tutan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kültürünü gün ışığına çıkarıp, hatırlatmayı hedeflediğini söyledi.   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.