DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Aşırı Yağış Sonucu Kar Kalınlığı 1 metreyi aştı HER YERDE BELEDİYE VARDI

Gölcük son 30 yılın en yoğun kar yağışlarına sahne olurken, kar kalınlığı şehir merkezinde 50 cm, yukarı mahallelerde 1 metreyi aştı.

Köylerde daha fazla hissedilen kar yağışı, belediye ekiplerinin 24 saat mesai yapması ve tüm çalışmaları bizzat belediye başkanı Ali Yıldırım Sezer’in denetlemesi ve başında bulunması sonucu hayat zorlaşmadan akışını sürdürdü. Belediye ekipleri, köy yollarını, hatta mahalle aralarını, şehir içinde ana yolları, cadde ve sokakları sürekli olarak açık tuttular. Öte yandan belediye zabıta ekipleri yardım isteyen her vatandaşın yardımına koşarak görevinin yerine getirirken yine belediyeye bağlı tüm ekiplerde şehir de hayatın felce uğramaması için olağanüstü bir çaba sarf ettiler. Ulaşımın aksamaması adına büyük çaba sarf eden belediyeye vatandaşlar teşekkür ederken duygularını da şöyle paylaştılar; “Yıllar sonra ilk defa böylesine yoğun bir kar yağışıyla karşılaştık. Gençlerimiz ilk defa böylesine bir kar yağışına şahit oluyorlar, içimizde bir tedirginlik vardı, ancak sağ olsun başkan Yıldırım Sezer yaptığı çalışmalarla içimizi rahatlattı. Hayatın sekteye uğramaması için belediye ekiplerinin olağanüstü çabalarına da şahit olduk” dediler. Kar yağışına en çok sevinenler ise her zaman olduğu gibi yine çocuklar oldu. Bol bol kartopu oynayan, kardan adam yapan çocukların neşesine diyecek yoktu. Yolların açık olması ve bu konuda tedbirlerin alınması  nedeniyle de vatandaşlar bakkallardan, fırınlardan, marketlerden, pastanelerden ve diğer hizmet sektöründen rahatlıkla alışveriş yapabildiler. Kar yağışlarının bugünde azalarak etkili olması beklenirken, uzmanlar da Perşembe’den sonra yağmur beklediklerini ifade ediyorlar. Öte yandan sağlık hizmetlerinde de Emniyet ve asayiş hizmetlerinde de alınan tedbirler sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.