DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ay, ‘Hain terör örgütü büyük ve güçlü Türkiye karşısında ezilecektir’

Gölcüklü esnaf Osman Ay, geçtiğimiz hafta Gara’da hain terör örgütü tarafından şehit edilen 13 vatandaşımızın ruhlarına okuduğu Kur’an-ı Kerim’i hediye ettiğini belirterek, ‘Gara’da kalleşçe katledilen 13 şehidimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz’ dedi.

 Ay, ‘Gara da şehit edilen 13 Türk şehidimiz. Kalleşler; Irak’ın Kuzeyi’ndeki Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşımız PKK’lı teröristler tarafından şehit edildi. Acımız anlatılamayacak kadar çok. Şehit evlatlarımıza Cenab-ı Haktan sonsuz rahmet, ailelerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum başımız sağolsun.’

Ay, Devletin ve Milletin eli kanlı terör örgütlerine ve bunlara arka çıkan ocaklara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğinin altını çizerek, ‘PKK’yı meşru gerek Türkiye de gerekse Suriye ve Irak.ta meşru göstermeye çalışan odaklar bu katiller zalim ordusuyla ortaktır.Türkiye bu kirli ilişkileri açık etme ve bütün terör yuvalarının belini kırma gayretinden bir an bile geri durmayacaktır.Büyük ve güçlü Türkiye terör örgütlerine ne de onların sahiplerine uzantılarına ve destekçilerine asla geçit vermeyecektir. Şehitlerimize tekrardan Allah’tan rahmet millete,şehitlerin ailelerine yakınlarına başsağlığı diliyorum’ dedi.

‘Saygı düzenin anahtarıdır’

Osman Ay, ayrıca Türk Milletinin en güzel kültürlerinden birisinin küçüklerin büyüklerine gösterdiği saygı ve sevgi olduğunu belirtti. Ay, ‘Biz Türk Milletinin küçüklerden beklentileri büyüklere karşı saygılı olmak hem dini hem de insani bir vazifedir. İnsanlar toplum içinde yaşamak zorundadırlar.Bu durumda olanların ise toplumda geçerli olan geleneklere uyması lazımdır. Türk Milletinin geleneklerinden biri de büyüklere saygılı olmak ve küçükleri korumaktır..küçükleri korumak büyükleri saymaktır denilmektedir.Buna göre her Türk çocuğu ve genci küçüklerini koruyacak ve büyüklerini sayacaktır. Kuran-ı Kerim’de Allah’a ibadet etmekle ana babaya itaat ve iyilik ekmek aynı ayette emredilmektedir. Bir insanın kendine en yakın olan büyüğü kendisini besleyip büyüten anne babasıdır ve akrabalarıdır. Her Müslüman’ın ilk görevi Allah. a peygambere itaat etmektir. İkinci görevde büyüklerine saygılı olmak ve hürmette kusur etmemektir.Yaşlı insanların hayat boyunca elde ettikleri tecrübeleri vardır.Bu tecrübeleriyle çocuklara ve gençlere faydalı olmak isterler.Gençlerinde bu tecrübelerden yararlanabilmeleri için büyüklerin önerilerine uymaları gerekmektedir’ dedi.

‘Saygı kayığına binmeden sevgi denizi geçilmez’

Ay, ‘Sevgi ve saygı büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir bilgidir.İki grubu birleştiren bir köprüdür.Yaşlıların tecrübe ve bilgileri ile gençlerin zeka ve güçleri birleşecektir.Bu güç birliği çok faydalı işlerin başarılmasını sağlayacaktır.Siz yeryüzünde olanlara acıyınız iyilik ediniz ki ,gökte olanlarda size acısınlar.Nasıl ki küçük çocuklar ilgiye sevgiye ve bakıma muhtaç iseler yaşlılar da aynen öyledir.Yaşlı olan insanların sağlıkları bozulmuş olabilir güçleri azalmış olabilir.Böyle olan kimselere daima yardımcı olmalıyız. Bir gün Peygamberimiz (S.A.V) dostları ile beraber oturuyordu. Müslümanlar etrafına  çevrelenmiş onu dinliyorlardı. Bu sırada yaşlı biri yaklaştı. Peygamberimizi dinleyenler  bu yaşlı adama yer vermekte geciktiler. Bunun üzerine Peygamberimiz küçüğünüze şefkat büyüğünüze saygı göstermeyen bizden değildir buyurdu. Eğer sevgi bir çiçekse ,sevgi onun koruyan saksısıdır.çiçek solmaya başlamışsa dikkat edin saksı mutlaka çatlamıştır. Bir gün bizimde yaşlanacağımızı küçüklerin bizi ziyarete, gelmelerini elimizi öpmelerini isteyeceğimizi unutmamalıyız. Başta bizim üzerimizde emeği olan büyüklerimiz olmak üzere bütün büyüklere saygılı davranmalı yaşlılık gereği yaptıkları  laflar sebebiyle onları alaya almamalıyız.Hayatına giren herkes değildir ama herkes özel değildir.Saygı hepsine sevgi layık olana verilir’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.