DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay’dan Arnavutluk Mahkemesine teşekkür ‘TÜRK BAYRAĞIMIZA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ’

Gölcüklü Esnaf Osman Ay, Arnavutluk’un Kuzeydoğusunda yer alan Mirdita bölgesinde yaşanan bir olayda Türk Bayrağımıza saldıranlara ceza veren Arnavutluk Mahkemesine teşekkür etti.

‘Bir bayrağa sahip olmak kolay değil’

Ay, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ‘Arnavutluk’un Kuzeydoğusunda Leş Şehrine bağlı Mirdita bölgesinde 31 Aralık 2017 tarihinde yaşanan olayda bir grup Qafe Molle Barajına Türk bayrağının asılmasına karşı çıkmıştı. Türk bayrağının asıldığı barajın yakınlarında toplanan protestocular Türkiye aleyhine sloganlar atıp Türk bayrağımızı yırtmaya ve Türk şirketi Ayen Enerji yetkililerinden Türk bayrağının indirilmesini talep etmişti. Arnavutluk’un Leş şehrindeki yetkili mahkeme 2017 yılında Qafe Molle Barajına asılan Türk bayrağının indirilmesi için yapılan protestoyu kışkırtmak suçundan bir kişiye 2 yıl hapis cezası verdi.Mahkemenin gerekçeli kararında Arnavutluk vatandaşı Lon Mollajın ülkedeki ceza kanunun 265.Maddesine göre nefret veya kışkırtmaya teşvik etmek suçundan ceza aldığı bildirildi. Bir bayrağa sahip olmak kolay değil. Bayrak yaşama sevincimizin övüncüdür. Milletle özdeşleşen tek sevgi bayrak sevgisidir’ dedi.

‘Kabe-i Mukaddes tacımızdır’

Osman Ay, ayrıca geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan ve Kabe fotoğrafını yere koyanlara tepki gösterdi. Ay, İ’nsanlığın ilk mabedi olan Kabe adaletin ,saygının,hoşgörünün doğduğu bir güneştir.Kabe mukaddesatımızdır’ dedi.

‘Kabemiz Bir Taç Bizler İse Ona Muhtaç’

Osman Ay, ‘Kıblemiz tevhidin sembolü doğruluk ve iyiliğe yöneliştir.Kutsalımıza ve değerlerimize yapılan saygısızlık asla kabul edilemez. Kabemiz bir cennettir onu korumak gerekir. Boğaziçi’ndeki Kabe fotoğrafı saygısızlığını şiddetle kınıyoruz.’

 ‘Ebrehe’den Ne Farkınız Kaldı?

Açıklamalarını sürdüren Ay, ‘Boğaziçi Üniversitesi’nde LBGT renkleri kullanılarak hazırlanan Kabe mizin fotoğrafının yere serildiğini gösteren görüntülerin ardından sosyal medyada,Kabe kutsalımızdır hastagı açıldı.Toplumun her kesiminden bir çok kişi mukaddes mekan Kabe ye yapılan saygısızlığı  bende kınayan ve tepki gösterenler arasındaydım. Ebrehe’den ne farkınız kaldı? Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı kıblemiz Kabe ye ve İslami değerlerimize yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum.Bu tür menfur eylemlerin Üniversitelerimizin saygınlığına gölge düşürmesine izin verilmemelidir. Bu tür çirkin saldırılar açık ve aşağılık bir provokasyondur. Harem.i Şerif fotoğraflarını ayakları  altına alan meşrebi bozuklar iyi bilsinler ki Ebrehe’de fil ordusuyla Kabe’yi yıkmaya kalkmıştı Ebabiller izin vermemişti.O Ebabiller bugün de var kıyamete kadar da var olacaklar.  Özgürlük adı altında,sergilenen bu terbiyesizce tavrı lanetliyorum bunun adı asla özgürlük olamaz ilim irfan yuvalarımızda Kabemize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.