DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başiskele’de 22 Ayda Ulaşım Kalitesi Arttı

Başiskele’de 22 Ayda Ulaşım Kalitesi Arttı

Başiskele’de 22 Ayda Ulaşım Kalitesi Arttı

Başiskele Belediyesi, 2019 Nisan ayından bu zamana kadar ilçenin dört bir tarafında yoğun bir alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini gerçekleştirerek kenti adeta bir şantiyeye çevirdi.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında 7/24 esasıyla çalışıp yaz kış, gece gündüz demeden hizmet veren Başiskele Belediyesi, 2019 Nisan ayından beri çok sayıda projeyi hayata geçirirken ilçede daha konforlu ve güvenli ulaşım için yoğun tempoda çalıştı. Vatandaşların talepleri ve programlar çerçevesinde Başiskele’nin genelinde faaliyetlerini yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin hem ulaşım ağını genişletti hem de ulaşım kalitesini arttırdı. İlçenin 37 mahallesine hizmet götüren ekipler, yeni imar yolları açma çalışmalarından asfaltlama çalışmalarına, beton yol çalışmalarından perde duvar çalışmalarına, kaldırım çalışmalarından bisiklet yolu yapım çalışmalarına kadar onlarca işi büyük bir özveriyle gerçekleştirdiler.

22 KİLOMETRE ASFALT YOL

Başiskele’yi geleceğe taşımak için “Yol Medeniyettir” sloganıyla ilçenin ulaşım kalitesini arttırma konusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, 22 ayda 22 kilometre asfalt yolu vatandaşın hizmetine sundu. Ekipler ayrıca ilçe genelinde 13 km parke yol ile 5 km beton yol çalışması gerçekleştirdiler. Yayaların güvenli ulaşımı için kaldırım çalışmalarını da sürdüren ekipler, ilçe genelinde 5 bin metrekare baskı kaldırım ve yaklaşık 2 bin metrekare beton kaldırım çalışmasını yaptılar.

Zaman içerisinde çeşitli nedenlerle bozulan yolların ve kaldırımların bakım onarımını da gerçekleştiren ekipler, 53 bin metrekare parke yol tamiri, 1500 metrekare beton yol tamiri ve yaklaşık 15 km bordür tamiri yaparken 30 bin ton asfalt ile yolları onardılar.

17 KİLOMETRE YENİ İMAR YOLU

Günden güne Kocaeli’nin yeni cazibe merkezi olan vatandaşların yaşam alanı olarak yoğun olarak tercih etmeye başladığı Başiskele’de yeni imar yolları da açılmaya devam ediliyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tamamen belediyenin kendi imkânlarıyla Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında yaklaşık 18 km yeni imar yolu açarak ilçenin ulaşım ağını genişletti.

YAKLAŞIK 2500 METRE PERDE VE TAŞ DUVAR

Başiskele Belediyesi, engebeli arazilerde heyelan tehlikesine karşı taş ve perde duvarlar yaparak vatandaşların can ve mal kayıplarının önüne geçiyor. Belediye ekiplerince ilçe genelinde yapılan yaklaşık 2500 metrelik perde ve taş duvarlar hem vatandaşların güvenliğini sağlarken hem de kente estetik görünüm kazandırdı.  

YENİ BİSİKLET YOLLARI

Başiskele’de gençleri ve sağlıklı yaşamı önemseyen Başkan M. Yasin Özlü, vatandaşların bisiklet kullanımını teşvik etmek için ilçeye yeni bisiklet yolları da kazandırıyor.  2020 yılında yaklaşık 1000 metrelik bisiklet yolu yapan belediye ekipleri yeni yılda bisiklet yolu sayısını daha çok arttırmayı hedefliyor. Ekipler ayrıca trafik güvenliğinin sağlanması konusunda da bordür boyama, yol çizgisi boyama, yağmur suyu mazgal yapımı ve tamir çalışmalarını da gerçekleştirdiler.

YENİ ÜCRETSİZ OTOPARKLAR

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan nüfus ve trafik yoğunluğunun yaşandığı lokasyonlara ücretsiz otopark alanları da kazandıran Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 22 ayda ilçe genelinde yaklaşık 83 bin metrekare otopark düzenlemesi yaptılar.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.