DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “TÜRKİYE, OYUN OYNANACAK, ŞAKA YAPILACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar

“TÜRKİYE, OYUN OYNANACAK, ŞAKA YAPILACAK BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gölcük İlçe Başkanı şahin Akpınar haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkanı Akpınar , “İhtimal vermiyorum ama Yunanistan bir adım daha atarsa, Ermenistan’la akıbetleri de benzeyecektir. Türkiye, oyun oynanacak, şaka yapılacak bir ülke değildir” dedi.

“Aşı konusunda ülkemizde yapılan çalışmaları desteklemeliyiz”

Akpınar, Covid-19 ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Kış aylarını yaşıyoruz. Kapalı mekanları daha fazla kullanıyoruz. Bulunduğumuz ortamların havalandırılmasını ihmal etmemeliyiz. Önümüzdeki yıllarda buna benzer pandemiler olabilir. Bugünden hazırlıklı olmalı, özellikle aşı konusunda ülkemizde yapılan çalışmaları desteklemeliyiz. Yerli aşı yapım çalışmaları devam ediyor. Aşı konusu, dünyanın bugün geldiği şartlar itibariyle, artık stratejik bir konu ve milli güvenliğin unsurlarından biri olarak ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Gerçekçi ve inandırıcı bir argüman geliştirmeyi bile başaramadılar”

Türkiye’nin Yunanistan ile yaşadığı sorunlara değinen Akpınar, “Ege’nin ‘kükreyen fare’si, gürültülü bir şovla, silahlanmaya devam ederken, son olarak; Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 4 adet F-16’yla, Kuzey Ege’nin uluslararası sularında, bilimsel ve teknik araştırmalar yapan TCG Çeşme gemisini taciz ederek gündeme geldi. Sadece, Yunanistan’ın ‘karasuları’ ve ‘kıta sahanlığı’ ile ilgili tezlerinin, hiçbir hukuki zemini olmadığını; Türkiye’nin haklılığı karşısında, Yunanistan’ın iplerini ellerinde tutan devletlerin, ‘gerçekçi’ ve ‘inandırıcı’ bir argüman geliştirmeyi bile başaramadıklarını, tekraren hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“Türkiye, oyun oynanacak, şaka yapılacak bir ülke değildir”

Türkiye’nin bölgesinde büyük bir güç olduğunu aktaran Akpınar, şöyle konuştu:  “Bölgemizde, zaten büyük bir güç olan ve gücünün çok üzerinde bir potansiyel taşıyan Türkiye’nin, ‘meşgul edilmesi’ dışında hiçbir fonksiyonu olmayan Yunanistan’ın, bu durumunu ve destekçilerini bir kenara not alalım. Sonrasında, geçmişte Ermenistan’la yaşadıklarımızı; resmi nüfusu 3 milyon olan ve bunun tahminen yarısı ülke dışında yaşayan Ermenistan’ın, Türkiye’den neredeyse ucu Ankara’ya kadar dayanan toprak taleplerini; sınır ihlallerini; uluslararası alandaki destekçilerini; dile getirdiği tezleri, kullandığı argümanları yan yana koyalım. İhtimal vermiyorum ama Yunanistan bir adım daha atmaya kalkarsa , Ermenistan’la akıbetleri de benzeyecektir, hatırlatıyorum. Türkiye, oyun oynanacak, şaka yapılacak bir ülke değildir. Suriye’yle yaşadıklarımızı, PKK’yı, her ikisinin de geçmişten bugüne misyonunu, fonksiyonunu, uluslararası destekçilerini düşündüğümüzde, yolların hep aynı yere çıktığını, hiçbir sürprize mahal vermeyecek şekilde, büyük bir açıklıkla görüyoruz. Bu tabloda, Büyük Birlik Partisi’nin geçmişten bugüne sürekli ve ısrarla söylediklerinin, dikkatle ve tekrar hatırlanmasını rica ediyorum: Türkiye’nin siyasi partileri, milli meselelerde dayanışma içinde olmalı; hiçbir siyasi parti, bir diğeriyle diyalog kuramayacağı üslupla siyaset yapmamalıdır” dedi.

“Mecliste PKK’nın siyasi uzantısı HDP var”

TBMM’de terör uzantıları olduğunu söyleyen Akpınar, “Bu durum, bütünüyle bir ‘hukuk faciası’nın nedeni ve parçası olmasının yanında, Türkiye’nin en önemli karar mercii olan parlamentosunun, gizli oturum bile yapamaması gibi bir garabet ve güvenlik zaafına sebep olmaktadır. Gara operasyonu, 13 şehidimiz, iki bakanımızın meclise gelmesi, tüm çıplaklığıyla meclisi bilgilendirememesi. Çünkü mecliste PKK var. PKK’nın siyasi uzantısı HDP var. Bizim bakanlarımız ne kadar bilgi verebilirler ki? HDPKK oradayken biz bakanlarımızdan ne kadar sarih bilgi isteyebiliriz ki? Öncelikle ve ivedilikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin teröristlerden temizlenmesi gerekiyor. Terörle mücadele sadece dağda, sınır içi veya dışında eline silah almış teröristle mücadele değildir. Terörle ve terörizmle mücadele tüm unsurlarına karşı top yekun yapıldığı zaman sonuç verir. Gara’da meydana gelen, silahsız 13 kardeşimizin PKK tarafından kaçırılarak zorla alı konmuş vahşice ve kahpece katledilmesi hadisesi bu olayın öncesinde ve sonrasında HDP’nin pozisyonu milletin vicdanında yeni ve ağır bir yara açmıştır. Suçluların bulunmaları gereken yer parlamentolar değildir” diye konuştu.

“Başiskele ile olan sınırımızda sokak hayvanı sorunu çözülmeli”

 Başkan Akpınar açıklamalarının devamında, “Yaklaşık on gün önce Gölcük’ün yeni sanayisinin Yeniköy arıtma tesisleri ile kesiştiği noktada, yani Başiskele ile sınır çizgimizde Başiskele Belediyesi hayvan besleme noktaları kurduğunu gördük. Belediyenin Başiskele’de yakalanan sokak hayvanlarını getirip bu noktaya saldığı bilgisini aldık. Bunun üzerine o alana gidip fotoğraflar çektik. Bizzat Başiskele Belediye Başkanı’na iletip hayvan besleme noktalarının kaldırılmasını ve oraya bırakılan hayvanların alınmasını talep ettim. Durumla ilgileneceğini söyleyen Başkan, aradan geçen sürede herhangi bir adım atmamasına karşılık tekrar incelemeye gittiğimizde, geçirdiğimiz kar ve soğukta bıraktıkları hayvanların orada öldüğünü gördük. Koskoca ilçede bu hayvanların yaşamasını sağlayacak bir alan bulamadınız mı? Hesapta Başiskele sınırına koyulan besleme noktalarına toplayıp getirdiğiniz hayvanlar, oradan sanayinin içerisine, Çiftlik ve Karaköprü mahallelerine geçiyor. Oradaki insanların hayvanlarını, hatta çocuklarını rahatsız edip saldırıyorlar. Burada yaşayamayan hayvanların acilen buradan toplanıp uygun bir bölgeye nakledilmesi çok önemli. Kaldı ki bu hayvanların bazıları da yaşayamamış. Konuyla alakalı olarak hayvan severleri, Başiskele ve Büyükşehir belediyelerini göreve davet ediyoruz. Bu uygulamanın acilen değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

“Gölcük’te otopark sistemine düzen getirilmeli”

Başkan Akpınar son olarak Gölcük ile alakalı olarak yaptığı açıklamada, “İlçemizdeki esnafların durumuyla alakalı olarak ticaretlerinin gerilemesini durdurmak adına, çarşı merkezinde uygulanan otopark sistemine bir düzenleme getirilmeli. Aracını otoparka bırakan kişiler, iki saati henüz geçmiş olsa bile yüksek ücret veriyor. Fiyatların makul seviyeye çekilmesi, otopark sorununun ortadan kaldırılması, ilçe ticareti adına büyük bir önem arz etmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.