DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Dağ, ‘Ekmek 2,5 lira olmalı’ dedi KOMİSYON YARIN KARAR VERECEK

Kocaeli Esnaf Odası Başkanı Ali Sarı, ‘Kocaeli’deki bütün fırınlarda ekmeği 2 liradan satmayı planlıyoruz. 230 gram olan ekmeğin gramajında ise değerlendirmelerimiz devam ediyor. Fırıncı esnafımızın gider kalemleri her geçen gün artmakta’ diyerek fırıncı esnafının yaşadığı zorlukları dile getirmişti. Bizde bu konuyu Gölcük Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Murat Dağ’a yönelttik. Dağ, gazetemize yaşadıkları sıkıntılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Dağ, ‘Ekmeğin girdi fiyatlarına sürekli zam geliyor. Çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Artan bu maliyetler karşısında ekmek en az 2,5 lira olmalı’ dedi.

Sürekli gelen zamlara vurgu yaptı

Ekmeğin girdi fiyatlarına sürekli gelen zamların Fırıncı esnaflarını oldukça zorladığını belirten Gölcük Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Murat Dağ, şunları söyledi: ‘Ekmeğin girdi ürünlerine gelen zamlardan sonra ekmeğe gelecek 25 kuruşluk zammı yetersiz buluyoruz. Bu maliyetler karşısında ekmek en az 2,5 lira olmalı. Çünkü girdi ürünlere devamlı zam geliyor. Unlarda engellenemez bir yükseliş var. Neredeyse her hafta unlara zam geliyor. Pandemi nedeniyle biz Fırıncı esnaflarının da ek maliyetlerimiz arttı. Dezenfektan, maske, eldiven, bone ve ambalaj kese kağıdı kullanmaya başladık. Bunlarda bizlere ayrı maliyet demek. Hepimiz sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Zaten biz Fırıncı esnafı olarak ara vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir de girdi ürünlerine gelen zamlar iyice bizi sıkıntıya sokuyor. Bizler pandemi süreci nedeniyle gelir kaybına uğrayan vatandaşlarımızı da düşünüyoruz. Ama içinde bulunduğumuz durum ekmek zammını gerekli kılıyor’ dedi.

Ekmek zammı kararı yarın görüşülecek

Ayrıca yetkililer komisyonun yarın toplanacağını ve ekmeğe zam kararının alınacağı öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.