DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DİSK/EMEKLİ-SEN Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ!

DİSK/EMEKLİ-SEN  Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ!

DİSK/EMEKLİ-SEN  Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ!

Disk/ Emekli-Sen Sendikası Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektör ataması ve yaşanan son olaylara tepki gösteren öğrencilere destek amaçlı yazılı basın açıklamasında bulundu. Başkan Kasımoğlu, “ Boğaziçi öğrencilerinin yanındayız” dedi.

“Başı öne eğilmeyen çocuklarımıza sesleniyoruz”

Disk/ Emekli-Sen Sendikası Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu  yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Yıllarca alınteri döktük; yıllarca yaşayabilmek ve çocuklarımızı okutabilmek için ürettik. Üretmek ve geleceği kurmak sırası onlarda şimdi. Bugün, İstanbul’da, Ankara’da, Eskişehir’de… Yazan ve üreten elleri kelepçelenen öğrenciler bizim çocuklarımızdır.  Çocuklarımızın geleceğe umutla bakan gözlerini yere indirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz! Çocuklarımızın geleceğine kelepçe vurmak isteyenlere izin vermeyeceğiz! Onlar çocuklarımıza aşağı bak diye haykırsınlar; biz, bu ülkenin emeklileri, aklımızla ve kalbimizle çocuklarımıza, başı öne eğilmeyen çocuklarımıza sesleniyoruz: Çocuklarımız! Bugün ülkemizde bilimsel üretimin ve özgür düşüncenin en köklü kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi’nde polis şiddetine maruz bırakılıyorsunuz. Atanmış rektörlüğün özerk kurumlar olması gereken üniversitelerin mantığına daha başından aykırı olduğunu,  Renklerinizle bir arada yaşamak, rengârenk bir dünyayı hep birlikte inşa etmek istediğinizi bizler biliyoruz. Sizler de o dünyayı inşa edecek zihinlere ve yüreklere sahip olduğunuza inandığımızı bilin!” dedi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.