DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ford Başiskele Sanayi Sitesi’ne talip BAKALIM NE OLACAK?

Ford Başiskele Sanayi Sitesi’ne talip

BAKALIM NE OLACAK?

Yıllar önce Gölcüklüler tarafından kurulan ve adı Gölcük Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olan birlik, Ford Otosan’nın hemen yanında yaklaşık 200 dönümlük bir alanda Sanayi Sitesi’nin yapımına başladı. Daha sonra Kocaeli’de ilçe sınırlarının yeniden belirlenmesi ve yeni ilçelerin kurulmasından sonra sınırları Başiskele tarafında kalan Gölcük Küçük Sanayi Sitesi’nin adı da Başiskele olarak değiştirildi. Başkanlığını yıllardır başarılı bir şekilde Mehmet Malkoç’un yaptığı site faaliyete geçerek çalışmaya başladı. Gölcük’te bulunan dünya devi Ford Otosan’nın  yeni yatırımları nedeniyle yeni alanlara ihtiyaç duyması üzerine de Başiskele Küçük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu bölgeye de talip oldu.

“Kooperatifin menfaatlerini de düşünmek zorundayız

Kooperatif Başkanı Mehmet Malkoç konuyla ilgili ilk toplantıyı büyükşehir belediye sınırları içerisinde olmaları nedeniyle Başkan Tahir Büyükakın’la yaptılar. Malkoç görüşlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’a bildirdi. Ardından da direk olarak ikinci toplanırı Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’le yaptılar. Heyetler arasında bir anlaşma sağlanamadı. Malkoç gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Ford nasıl otomobil üretip kar yapıyorsa bizlerde kooperatifimizin menfaatlerini düşünmek zorundayız. Dolayısıyla bize sundukları teklifi kabul etmemiz mümkün değil. Burası bir oyun bahçesi değil. Yüzlerce işyerinin bulunduğu önemli bir üretim alanı ve doğal olarak kooperatifin menfaatlerini de düşünmek zorundayız” dedi.

“Yatırımı destekleriz ama ifade ettiğimiz sorunlar çözüldüğü takdirde”

Dünde Başiskele Kültür Merkezi’nde Ford yetkililerinin de katıldığı bir ÇED toplantısı yapıldı. Malkoç burada söz alarak, “ Bizde tabi ki bölgemize faydalı olacak yatırımları destekleriz. Şartlı evet dediğimizi söyledik. Burada bir yoğun tır trafiği var. Bu sorun mutlaka çözülmeli. Yatırımı destekleriz ama ifade ettiğimiz sorunlar çözüldüğü takdirde” dedi.

Önümüzdeki günlerde gerek Ford gerekse sanayi sitesi yönetiminin bir araya gelerek görüşmeleri devam ettirmesi bekleniyor.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.