• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,00
  • EURO

    46,65% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4258,55% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çolular AŞI SONRASINA DİKKAT

Genel 8.02.2021 14:45:54 0
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çolular AŞI SONRASINA DİKKAT

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çolular

AŞI SONRASINA DİKKAT

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, ilçemizdeki coronavirüs ile mücadelede ki son durum ve aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çolular, “ Aşı olan vatandaşların tedbiri elden bırakmamaları gerekiyor. Virüs daha bitmiş değil. Tedbirlere ne kadar çok uyarsak bu süreci daha hızlı bir şekilde tamamlarız” dedi.

Yeni hizmet binalarına taşındılar

Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, açıklamalarına başlamadan önce geçtiğimiz aylarda taşındıkları yeni sağlık kompleksi hakkında bilgi verdi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çolular, açıklamasında “Gölcük İlçe Sağlık Kompleksi binasına yaklaşık 2 aydır yerleştik. Binamızda İlçe Sağlık Müdürlüğü, Semt Polikliniği, 112 İstasyonu ve pandemideki koordinasyon ve filyasyon çalışmalarını yürütmek üzere pandemi ekibi bulunuyor. Daha sonra buraya verem savaş dispanseri ve sağlıklı hayat merkezinde faaliyet sürdüren KETEM birimini de taşıyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Aşı uygulaması yaş aralığına göre devam ediyor”

Aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Çolular, “Sağlık Bakanlığı’mızın belirlemiş olduğu öncelik sıralamasına göre aşılama faaliyetleri devam ediyor. 14 Ocak’ta ilk olarak sağlık personelimizin aşılamalarına başladık ve kısa sürede, gönüllülük esasına göre talep eden sağlık personelimizin aşılamasını yaptık. Daha sonra huzurevlerine geçtik. Huzurevlerinde de İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden giden doktorlu ekiplerimizle ve 112 istasyonundan destek alarak orada aşılama faaliyetlerini yürüttük. Daha sonra da yaş gruplarına geçtik. Sırasıyla 90 yaş ve aynı evde yaşayan 80 yaş üstü vatandaşlar, daha sonrasında 85 yaş ve aynı evde yaşayan 65 yaş vatandaşlarla aşılama çalışmalarına geçildi. Yani 85 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılama faaliyetlerini, kişilerin hareket kısıtlılığı, sokağa çıkmalarında yaşanabilecek olumsuzluk ve güçlükler sebebiyle evlerinde gerçekleştirdik. Burada, evlerinde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar varsa evde sağlık ekipleri giderek aşılarını yaptı. Evde sağlık hizmeti alan kişi değilse bizler irtibata geçerek aşılarını yapıyoruz. Bu yaş gruplarında aşılamada sona yaklaştık. Sadece başlarda reddedip sonrasında kararlarını değiştiren kişilerle alakalı aşılamalara devam ediyoruz” dedi.

Muhtarlarımızdan çok güzel destek aldık

Açıklamalarına devam eden Dr. Çolular, “ aşı konusunda  en büyük handikapımız, telefon bilgilerinin güncel olmaması veya bazı vatandaşlarımızın ev veya mobil telefon kullanmaması oluyor. Burada muhtarlarımızdan çok güzel destek aldık. Muhtarlarımız, ulaşamadığımız kişilerle alakalı irtibat telefonlarını derleyerek bizlere gönderdiler. Bu konuda onlara teşekkür edebiliriz. En son olarak 75 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılamaları devam ediyor. Bu konuda şuraya dikkat etmemiz lazım: Sağlık Bakanlığı’nın aşı ile alakalı stok yönetimini takip etmesi ve planlamayı daha organize yapabilmesi için sadece 182 veya MHRS’den randevu alan kişilerin aşıları yapılabilmektedir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın randevu alması gerekiyor. Burada hatların yoğunluğundan dolayı randevu konusunda sıkıntı yaşadıklarını biz de duyuyoruz. Bu tarz durumlarda 550 50 85 ve 86 numaralı telefonla irtibata geçebilir ve destek alabilirler. Gelecek aşı stokuna göre diğer risk gruplarının aşılamaları da devam edecek. Aşılama faaliyetlerinde, son 180 gün içerisinde Covid-19 hastalığını geçirmiş olan kişiler, aşılama takviminde gözükmüyor. Yani kişi öncelik sıralamasında olsa bile 180 gün içerisinde bu hastalığı geçirmişse bu kişiye aşı yapılamıyor. Muhtemelen 180 günü doldurduktan sonra aşı hakkı saklı kalacaktır.” ifadelerine yer verdi.  

“Bu süreçte akraba ziyaretlerimizi bir süre daha ertelememiz gerekiyor”

Açıklamalarına devam eden  Dr. Çolular, “Kasım – Aralık aylarında ciddi şekilde vakanın yoğun olduğunu, Covid-19 hastalığına bağlı ölümlerin gözüktüğü bir dönem yaşadık. Bu sıkıntılı ve kasvetli bir dönemdi. Burada tüm kamu kurumlarından destek alınarak sağlık personeli ve diğer birimlerin desteğiyle, kısıtlamaların da büyük etkisiyle vaka sayılarında ciddi bir toparlanma, düşüş yaşadık. Özellikle Ocak ayında vaka sayılarındaki düşüş dikkat çekiciydi. Bu dönem belli bir süre devam etti. Maalesef özellikle son bir haftalık süre içerisinde vaka sayılarında kısmi de olsa artış yaşandığını gözlemlemekteyiz. Bu artık birkaç sebebe bağlanabilir. Kısıtlamaların insanlar üzerinde yarattığı olumsuz etkiden dolayı; dışarı çıkma isteği olabilir, maske – mesafe kuralları bazen vatandaşlarımızda bıkkınlık gibi durumlar oluşturabiliyor, vaka sayılarındaki düşüş trendi rehavete sebep olabiliyor. Özellikle şu konulara dikkat etmemiz lazım: Aşı olana kadar veya etkin bir tedavi bulunana kadar bizler için en önemli koruyucu etmen, maske-mesafe ve temizlik kurallarıdır. Elimizde başka bir alternatif yok. Dolayısıyla bu kurallara harfiyen uyarak süreci devam ettirmemiz gerekmektedir. Vatandaşlarımızdan şu konuda dikkat etmelerini özellikle vurguluyorum. Akraba, eş, dost ziyaretlerini, ev içerisinde düzenlenebilen gün gibi etkinlikleri yapmamaları gerekiyor” dedi.

“Tedbirlere uymaya devam etmeliyiz”

Dr. Çolular sözlerinin devamında, “Son zamanlarda hane içi bulaşın da tekrar artışa geçtiğini, hane içerisinde bir pozitif olduktan sonra diğer bireylerdeki pozitiflik oranının arttığını gözlemlemekteyiz. Mümkün olduğu kadar hane içerisinde pozitif vaka çıktıktan sonra kişilerin talep etmesi halinde Gölcük’teki KYK yurduna götürebilmekteyiz. Eğer kişi kendi evinde kalmak isterse mümkün mertebe bütün eşyalarını kişiye özel olacak şekilde kullanması ve yüksek sıcaklıkta uygun koşullarda yıkaması ve aile bireyleri ile temasını en aza indirmesi gerekmekte. Odaların sık sık havalandırılması önem arz etmektedir. Maskelerimizi nemlendiği zaman değiştirmeliyiz. Ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Aşının yapılamayacağı ve tavsiye edilmediği herhangi bir kronik hastalık veya ilaç kullanım öyküsü yok. Sadece gebeliğin ilk üç ayında aşı pek tavsiye edilmiyor. Sonraki aylarda kişinin inisiyatifiyle aşı yapılabilmekte. Emziren annelerde de kişinin inisiyatifine bırakılıyor. Bu zaten inaktif aşı dediğimiz ölü virüsten elde edilen bir aşı. Şu ana kadar ciddi bir yan etki görmedik. Ciddi yan etki diyebileceğimiz, kişide ani gelişen ani bir reaksiyon, boğaz bölgesinde şişlik, nefes almayı olumsuz hale getirecek, solunumu durduracak şişlik gibi reaksiyonları herhangi bir kişide görmedik. Şu ana kadar Gölcük’te yaptığımız aşı sayısı 4 bin 792 oldu. Bu kişileri sağlık çalışanları, huzurevleri, belirlenen yaş grupları oluşturuyor. 4 bin 792 kişinin dışında aşıyı olmak istemeyenler veya Covid-19 hastalığını 180 gün içerisinde geçirdiği için aşı olamayan kişiler de oluşturuyor. Dolayısıyla bu sayı giderek artıyor. Kişi öncesinde aşı olmak istemiyor ama sonrasında araştırıp bizlere sorduktan sonra fikirlerini değiştirebiliyorlar” dedi.

“Aşı uygulaması sonrası da dikkatli olmaya devam etmeliyiz”

Dr. Çolular açıklamalarının sonunda, “Şu anda devlet hastaneleri, özel hastanelerdeki aşı odaları, ilçe sağlık müdürlükleri, mobil aşı ekipleri, aile sağlık merkezlerindeki aile hekimleri birimleri tarafından aşılama faaliyetleri yapılabiliyor. Evde sağlık hizmetleri de bunu yapabiliyor. Dolayısıyla birkaç yoldan ciddi bir şekilde aşılama faaliyetleri devam ediyor. Aşıda ciddi seviyede koruyucu olmasını istediğimiz antikorun oluşması için ilk doz yapıldıktan asgari 28 gün sonra ikinci doz yapıldıktan sonra vücutta koruyucu olabilecek antikor oluşabiliyor. Dolayısıyla ilk doz aşısını olduktan sonra bazı vatandaşlarımızda temasa bağlı hastalık gelişebilir. Aşı olduk diyerek hiç kimse maskesini çıkarmasın, mesafesini korusun ve toplu etkinliklere katılmasın. İlk doz aşı yeterli koruyuculuk seviyesi oluşturmayabilir. Dolayısıyla vatandaşlarımız hasta olabilir. İkinci doz aşıyı olsa da vatandaşlarımız hasta olabilir çünkü hiçbir aşı yüzde 100 koruyucu değil. Çalışmalar şunu gösteriyor ki aşı olan kişilerin hasta olsa bile daha hafif semptomlarla hastalığı geçirdiği, hastaneye veya yoğun bakıma yatışı gerektiren durumlara düşmediği gözükmekte” dedi.

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy “YÜKSEK ZAMLI EMLAK VERGİSİ KABUL EDİLEMEZ”

Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Enes Ergüler, “YEŞİL VATAN YANARSA, SADECE AĞAÇLAR DEĞİL, GELECEĞİMİZ DE YANAR!”

Türk Kızılayı Gölcük Şube başkanı Orhan Barış, “ANITPARK’TA 1000 KİŞİLİK AŞURE DAĞITTIK”

Derince Yenikent’teki Orman Yangını Kahramanca Müdahaleyle Söndürüldü

Devlet Memurları Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Özhan İmre “BAKANLIĞI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK”

Kocaeli’de 2. Balkan Halk Oyunları rüzgârı esti

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde İlaç Yönetimi Eğitimi Verildi

Diş Hekimi Gamze Manav, dan önemli bilgiler “DİŞ TAŞI CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR DURUMDUR”

Trafik ve çevre ihlallerine ceza

Ormanya ve Kuzuyayla’da doğayla iç içe yaz programı başlıyor; KOCAELİ’DE DOĞAYI KEŞFETME ZAMANI

Karamürsel’de otogar, mezbaha, futbol sahası, salon ve sokak yapımına yerinde inceleme

İzmit Tren Garı’ndaki asansör hizmete alındı

Kocaeli’de hafta sonu enduro fırtınası esecek COŞKU VE HEYECAN ZİRVEYE TAŞINACAK

KARDEŞ TAKIM ANTALYASPOR’UN ZOR GÜNLERİ

Gölcükspor’un efsanesi Değirmenderespor’da

Kocaelispor yerli stoperi bitirmek üzere!

KOCAELİ'DE ÇIKAN ORMAN YANGININA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar “BİZ, DIŞA DEĞİL MİLLETE YASLANAN SİYASETİN TEMSİLCİSİYİZ”

GÖLCÜK MESLEK YÜKSEKOKULU'NDAN ERASMUS BAŞARISI

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ’NDE SITMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreterliğinde Bayrak Değişimi

4. İzmit Körfezi Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu; SAHİLDE ŞENLİK, DENİZDE YARIŞ

ÇOCUKLAR “Bİ’DÜNYA EĞLENCE” İLE DEĞİRMENDERE’DE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü “GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURARAK, BİRLİKTE YOL YÜRÜYORUZ”

Kültür, sohbet, eğlence; her şey Milli İrade Meydanı’nda İZMİT’İN KALBİ BU MEYDANDA ATIYOR

Kocaeli Büyükşehir’den öğrencilere karne hediyesi; YAZ TATİLİNE AT ÜSTÜNDE ‘MERHABA’ DEDİLER

Başiskele’de Geleceğin Şefleri Mezun Oldu

Gölcük Belediyesi İlçe Genelinde Asfalt Yama Çalışmalarına Devam Ediyor

Yükleniyor

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

“Altında yaşanan iniş çıkışlar yatırımcıları telaşlandırmasın”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2