DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOCAMAN, “ESNAF VATANDAŞIN VADESİZ VE FAİZSİZ BANKASIDIR”

KOCAMAN, “ESNAF VATANDAŞIN VADESİZ VE FAİZSİZ BANKASIDIR”

KOCAMAN, “ESNAF VATANDAŞIN VADESİZ VE FAİZSİZ BANKASIDIR”

Esnafın kendi borçlu kalma pahasına veresiye çalışarak vatandaşı rahat ettirdiğine dikkati çeken Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcü Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, ‘Vatandaşın faizsiz ve vadesiz kredisi, mahalle kültürümüzün olmazsa olmazı esnafımız, kendisi borçlu kalma pahasına vatandaşın yardımına koşuyor. A’dan Z’ye tüm ürünleri veresiye defteri ile satan esnafımız zor durumda olan halkımızın imdadına yetişiyor” dedi.

‘VATANDAŞIN FAİZSİZ VE VADESİZ KREDİSİ ESNAFTAN’

Veresiye defterlerinin sosyal ve ekonomik düzen arasında denge kurduğunu vurgulayan Başkan Kocaman,  “Özellikle pandemi döneminde daha çok kabaran veresiye defterleri, vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kendisi borçlu kalan esnafımız sayesinde sosyal ve ekonomik düzen arasında denge kuruyor. Öyle ki toplam tutarı milyonları bulan bu defterlerde esnafımız ne faiz işletiyor ne de vatandaşa bir vade koyuyor. Bir ekmek bile yazdıranların olduğu birçok esnafımız var. Mahalle kültürümüzün mihenk taşı olan esnafımızın gönüllü olarak üstlendiği, yıllardan beri süregelen bu sosyal yardımlaşma örneğinde kendisinin de zor durumdan geçtiği unutulmamalı. Esnafımızı bitme noktasına getiren marketlerin hiçbirisi veresiye ile çalışmaz. Semtini bir nevi ayakta tutan esnafımızdır. Dolayısıyla bu durumda vatandaşı mağdur etmeyen fakat kendisi de ürün aldığı yerlere borçlu olan esnafımızın veresiye defterleri kabardı” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.