DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Kocaman, “ Mart ayında normalleşmeyi dört gözle bekliyoruz”

Kocaman, “ Mart ayında normalleşmeyi dört gözle bekliyoruz”

Kocaman, “ Mart ayında normalleşmeyi dört gözle bekliyoruz”

Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, pandemide en çok etkilenen kısım olan esnafların çok zor durumda olduğunu belirtti. Başkan Kocaman,  Mart ayında başlatılması planlanan kademeli normalleşme sürecini dört gözle bekledikleri ifade etti.

“Dükkanlar açıldıkça esnafımız daha da rahatlayacaktır”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid- 19 Pndemisinde en çok etkilenen kısım olan Esnafımızın artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade etti. Başkan Kocaman, Mart ayında uygulamaya geçilmesi planlanan kademeli normalleşme süreci, esnafın pandemi dönemindeki ekonomik durumu ve esnafların aşılanmasının gerekliliği konularında açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaman, “Ülkemiz genelinde, pandemi gidişatına göre kademeli bir şekilde normalleşme sürecinin başlayacağı ifade edilmişti. Bu konuda umutlu olmakla birlikte, ilçemizde de esnafımızın artık tamamen işinin başına geçmesini temenni ediyoruz. Pandemi dönemi oldukça zor geçti ve halen de geçmeye devam ediyor. Bu durumun hafiflemesi için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayı sürdürmeliyiz. Dükkanlar açıldıkça esnafımız daha da rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.


“Esnafın ayağa kalkması, ülke ekonomisinin canlanması demektir”


Açıklamasına devam  eden Başkan Kocaman, “Pandemi dönemi başladığından bu yana esnafımızın işleri oldukça olumsuz etkilendi. Dükkanını kapatmak zorunda kalan arkadaşlarımız oldu. Dükkanını açan esnafımızın da işleri istediği gibi gitmedi. Şimdi normalleşme dönemini iple çekmekteyiz. Pandemi döneminde işleri kötü olan esnafımızın ayağa kalkması adına, faizsiz ve altı ay geri ödemesiz olmak koşuluyla kredi imkanı sunulması gerekiyor. Böyle bir imkan esnafımıza verildiği zaman öncelikle ilçe ekonomisi, ardından il ve ülke ekonomisi ayağa kalkacaktır. Esnafın ayağa kalkması, ülke ekonomisinin canlanması demektir” dedi.


“pandeminin azalması adına esnafımızın aşılanmasında da fayda olacaktır”


Covid 19 aşısında esnafımıza öncelik tanınması gerektiğini  ifade eden Başkan Kocaman, “Yine bu dönemde, pandeminin hızının kesilmesi adına, geçtiğimiz aydan itibaren koronavirüs aşılarının yapılmasına başlandı. Böylelikle pandeminin etkisini yitirmesini, artık koronavirüsten kurtulmayı ümit ediyoruz. Yine pandeminin azalması adına esnafımızın aşılanmasında da fayda olacaktır. Esnafımız, gün içerisinde birçok kişi ile karşı karşıya geliyor. Dükkanına gelen esnafını ağırlıyor. Olası bir bulaşı önlemek amacıyla aşıların esnafımıza da yapılması, pandeminin etkisinin azalmasında olumlu sonuç ortaya koyabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.