DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SMA TİP 1 hastası Hamza’dan iyi haber var İLACINA KAVUŞTU

SMA TİP 1 hastası Hamza’dan iyi haber var

İLACINA KAVUŞTU

SMA Tip 1 hastası olan Hamza bebek için yurt genelinde yardım kampanyası gerçekleştirilmiş ve gerekli olan paranın toplanmasıyla birlikte minik Hamza ailesiyle birlikte tedavisi için Dubai’ye gitmişti. Minik Hamza’dan iyi haberler gelmeye başladı.  Hamza Bebek 1 saat süren bir uygulama sonucu ilacını aldı.

Yurt genelinde kampanya yapıldı

Başiskele de ikamet eden ve 2 yaşında olan Hamza, henüz 6 aylıkken SMA 1 teşhisi konuldu. Aile çocuklarının sağlığına kavuşması için yurt dışında uygulanan tedavi ile çocuklarını yaşatmak için kampanyalar düzenlemeye başladı. 1 yıl boyunca Dünyanın en pahalı ilacı için gerekli olan 2.400.000 dolar bulmaya çalıştılar.   Kocaali’de bulunan Umut elçileri ailenin yanında yer alarak 2.200.000 dolar toplayarak Hamza’yı Dubai de bulunan bir hastane ile anlaşma yaparak tedavisini olmak üzere yolcu etmişlerdi. Hastanede yapılan testlerin sonucunda ilaç bugün itibariyle 1 saat süren bir uygulama sonucunda Hamza ilacını almış oldu. Bir dönem daha hastane kontrolünde fizik tedavi ve gerekli ihtiyaçları karşılanacak Hamza  Haziran’da ülkemize tekrar dönecek. Tedavi sürecinde Hamza kendi kaslarını kullanmaya başlayarak yeniden hayata tutunacak.

“En kısa zamanda bütün çocuklarımızın ülkemizde tedavilerine kavuşmasını umut ediyoruz”

Gerekli olan tedavinin gerçekleştiği için çok mutlu olduklarını ifade eden Anne Şeyma Abuljoud, “ Şükürler olsun bize bu günü yaşatan Rabbimize. Bizim ilaca kavuşmamızda emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun. Bütün çocuklarımız inşallah Hamza gibi ilaçlarına kavuşur. Hamza dan herkese kucak dolusu sevgiler dedi . Kocaeli Umut Elçileri olarak Bir çocuğumuzu yaşama bağlama hassasiyeti olan bütün iyi yürekli insanlara minnettarız. Şu anda ekip olarak diğer SMA’lı bebeklerimizin yaşam mücadelelerinde bilgi birikimimizi ve desteklerimizi paylaşıyoruz. Ülkemizde de tedavi olma koşullarının oluşması için çaba sarf ediyoruz. En kısa zamanda bütün çocuklarımızın ülkemizde tedavilerine kavuşmasını umut ediyoruz. Hamza da diğer çocuklar da bu ülkenin evlatları ve hepsini sağlıklı bir şekilde yaşamalı. Bu süreçte herkesi çocuklarımızın yanlarında olmaya davet ediyoruz. Birlikte çocuklarımız yaşar” temennilerinde bulundular. Ekip Hamza’yı uğurlarken çok güzel bir etkinlik yapmışlardı dönüşü içinde de farklı organizasyonlarla onu karşılamak için sabırsızlandıklarını dile getirdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.