DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Tülü, ‘‘Astsubaylar özlük haklarına ulaşıncaya kadar mücadelemiz sürecek’

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, TEMAD Genel Merkezi tarafından Mecliste yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi.

‘Teklif ve Önergelerimiz TBMM’de komisyon başkanlığına sunuldu’

Başkan Tülü, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu’nda, 2/3346 esas sıra numarasıyla kayıtlı ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tekliflerinin Görüşmeleri’ vardı. Görüşmelere 2847 sayılı derneklerden sadece TEMAD Genel Başkanlığı, TEMAD adına ise Genel Başkanımız Sayın Hamza Dürgen ve Genel Başkan Yardımcısı Avukat Fazıl Gürler katıldı.TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifleri içinde yer almayan, yıllardır beklentimiz olan ve daha önce TBMM’de çeşitli vesileler ve milletvekilleri aracılığıyla sunduğumuz astsubaylara tazminat ödenmesi, astsubayların mesleğe başlama derece/kademesinin mezuniyete göre 9/2 – 8/1 olması ve 2847 sayılı kanuna tabi derneklere üye olma hakkı olanların çocuklarına da üyelik hakkı verilmesiyle ilgili kanun teklifi önerilerimizi de götürdük. Teklif önerilerimiz, sözlü ve yazılı önerge haline getirilerek komisyon başkanlığına sunuldu. Mağduriyetlerin giderilmesi için acilen yasal bir düzenleme yapılması gerektiği de bu kapsamda vurgulandı. Fakat bu önergelerimiz, hükümet programında ve gündeminde olmasına rağmen reddedildi. Söz konusu kanun değişikliği teklifleri, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken astsubayların özlük hakları ile ilgili hususların gündeme alınması konusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Söz konusu taleplerimizle ilgili azim ve kararlılığımız, bu konularda yasal düzenleme yapılıncaya kadar sürecek” dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.