DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı BİR GÜN DEĞİL HER GÜN

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ilçemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Anıtpark’ta yapılan programda Kadın Şiddeti ve Kadın cinayetleri kınandı. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turanlı Özgören ve Kadın Meclisi Üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sunumu yaptılar.

Kadınlar programa ilgi gösterdi

Programa Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören,  İlçemizin Siyasi Parti Başkanların, İlçe Kadın Kolları Başkanı, İlçe Kadın Kolları Başkanları, temsilcileri AK, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, STK, Oda başkanları, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı.  

 Turnalı, ‘Bugün kadınlar arasında bir dayanışma günüdür’

Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı,  “Sözlerime öncelikle yakın zamanda kaybettiğimiz kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Dünya Kadınlar Günü kadınlarımız açısından farklı bir gündür. Kadın Haklarının kazanılmasında, nerelerden başlanıldığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması bağlamında bugün özel bir gündür. Bugün kadınlar arasında bir dayanışma günüdür. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, bileştirici ve koruyucu unsurudur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısıyla büyük önem taşımaktadır. Kadın toplumu oluşturma en önemli halkıdır. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları anneleri olan kız çocuklarımızın da eğitimine önem verilmekte kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşlarımız tarafından eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Bizler Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızda kadınlarımızın dünyasına ışık tutup, onlara her alanda destek olma gayretindeyiz. 1 senedir tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid-19 pandemi süreci sebebiyle bu yıl her türlü program ve törende elimize istemeyerek ara verdik. Maske mesafe ve temizlik başta olmak üzere gerekli tüm kurallara uyarak, bu zor sürece hep birlikte aşacağız. Çok daha güzel günlerde bir arada olmayı ümit ediyorum.  Kadınlar bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın; toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.  Yaşamın her alanından emek harcayan eğiten yetiştiren yürekleri sevgi dolu kadınlarımızın fedakarlığın sembolü şehit annelerimiz, şehit eşlerimizin bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum’ dedi.

Başkan Sezer, “Kadınlarımıza Pozitif Ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz”

Akabinde konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  “Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi hayatın her alanında büyük başarılara imza atan, aile ve toplumun temel yapı taşı olan kadınlarımız, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan en değerli varlıklarımızdır. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında da önemli rol oynamaktadırlar. Toplumun yapı taşı aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaktadırlar. “Cennet annelerin ayakları altındadır” anlayışının mensupları olarak; bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Gölcük Belediyesi olarak; kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Karabulut, ‘KADES uygulamasını mutlaka indirin’

Kaymakam Karabulut, yaptığı konuşmada, ‘Bugün çok olumlu konulardan bahsetmek isterdik. Ne yazık ki kadına şiddet konusunda çok iyi konumda değiliz. 2020 verilerine baktığımızda 400’e yakın kadın kardeşlerimiz yakınları tarafından bu şiddetin mağduru ve kurbanı olmuştur. Bu konuda yeni yasal düzenler gündeme getirilmiş, birçok yasa metni yürürlüğe sokulmuştur. Kolluk birimleri bu konuda sadece aile içi şiddet ve kadına şiddet birimleri konulmuştur. Kadına şiddet konusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından KADES uygulaması yürürlüğe girmiştir. Şu anda 1 milyon 600 bin kadınımız bu uygulamayı indirmiştir. Bütün kadınlarımızın bu uygulamayı indirmelerini tavsiye ediyorum. Bu uygulama sayesinde şiddete uğrama riski olan kadınlarımız en yakın güvenlik güçleri ile iletişime geçebilme imkanına sahip oluyor. Kadınlar hak ettiği değeri en üst seviyede görmelidir. İnsanların eğitilmesi bilinçlendirilmesi çok önem arz etmelidir. Siz kadınlarımıza çok önemli görevler düşmektedir. Çocuklarımızı şiddete yönelik zafiyet göstermelerini engellemek siz kadınlarımızın elinizde. Kadınlarımızın iş hayatında ve tüm alanlarda istenilen seviyeye gelmeleri çok önemli. Bugün mücadele ettiğimiz Pandemi sürecinde aşının bulunmasında Türk kökenli Kadın Bilimadamımızın başarısını tüm dünya gördü. Tarihsel seviyeye baktığınızda da her alanda dünyaya ve ülkesine katkı sağlamış çok kadınlarımız var. Kadınlarımıza fırsat verilirse çok başarılı olacaktır. Önümüzdeki süreçte her alanda kadınlarımızın hak ettiği şekilde istihdamlarının gerçekleşmesi en önemli hedefimiz. Bu münasebetle tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.   

 GFSD’nin ‘Çalışan Kadınlar’ konulu fotoğraf sergisi çok beğenildi

Programın ardından Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve GFSD’nin işbirliğinde Anıtpark’ta ‘Çalışan Kadınlar’ konulu Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı.  Anıtpark’ta sergilenen fotoğraflar İlçe Protokolü ve vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.