• BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,12
  • EURO

    46,96% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4251,56% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı BİR GÜN DEĞİL HER GÜN

8.03.2021 13:07:49 0
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı BİR GÜN DEĞİL HER GÜN

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ilçemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Anıtpark’ta yapılan programda Kadın Şiddeti ve Kadın cinayetleri kınandı. Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turanlı Özgören ve Kadın Meclisi Üyeleri Atatürk Anıtına çelenk sunumu yaptılar.

Kadınlar programa ilgi gösterdi

Programa Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören,  İlçemizin Siyasi Parti Başkanların, İlçe Kadın Kolları Başkanı, İlçe Kadın Kolları Başkanları, temsilcileri AK, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, STK, Oda başkanları, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katılım sağladı.  

 Turnalı, ‘Bugün kadınlar arasında bir dayanışma günüdür’

Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı,  “Sözlerime öncelikle yakın zamanda kaybettiğimiz kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Dünya Kadınlar Günü kadınlarımız açısından farklı bir gündür. Kadın Haklarının kazanılmasında, nerelerden başlanıldığını ve bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması bağlamında bugün özel bir gündür. Bugün kadınlar arasında bir dayanışma günüdür. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, bileştirici ve koruyucu unsurudur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısıyla büyük önem taşımaktadır. Kadın toplumu oluşturma en önemli halkıdır. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları anneleri olan kız çocuklarımızın da eğitimine önem verilmekte kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşlarımız tarafından eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Bizler Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızda kadınlarımızın dünyasına ışık tutup, onlara her alanda destek olma gayretindeyiz. 1 senedir tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid-19 pandemi süreci sebebiyle bu yıl her türlü program ve törende elimize istemeyerek ara verdik. Maske mesafe ve temizlik başta olmak üzere gerekli tüm kurallara uyarak, bu zor sürece hep birlikte aşacağız. Çok daha güzel günlerde bir arada olmayı ümit ediyorum.  Kadınlar bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın; toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.  Yaşamın her alanından emek harcayan eğiten yetiştiren yürekleri sevgi dolu kadınlarımızın fedakarlığın sembolü şehit annelerimiz, şehit eşlerimizin bu kapsamda 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum’ dedi.

Başkan Sezer, “Kadınlarımıza Pozitif Ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz”

Akabinde konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  “Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi hayatın her alanında büyük başarılara imza atan, aile ve toplumun temel yapı taşı olan kadınlarımız, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan en değerli varlıklarımızdır. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin kat ettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında da önemli rol oynamaktadırlar. Toplumun yapı taşı aile kurumunun anneleri olan kadınlarımız, son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alarak toplumsal hayatta daha aktif rol oynamaktadırlar. “Cennet annelerin ayakları altındadır” anlayışının mensupları olarak; bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Gölcük Belediyesi olarak; kadınlarımızı her platformda desteklemeye ve pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Karabulut, ‘KADES uygulamasını mutlaka indirin’

Kaymakam Karabulut, yaptığı konuşmada, ‘Bugün çok olumlu konulardan bahsetmek isterdik. Ne yazık ki kadına şiddet konusunda çok iyi konumda değiliz. 2020 verilerine baktığımızda 400’e yakın kadın kardeşlerimiz yakınları tarafından bu şiddetin mağduru ve kurbanı olmuştur. Bu konuda yeni yasal düzenler gündeme getirilmiş, birçok yasa metni yürürlüğe sokulmuştur. Kolluk birimleri bu konuda sadece aile içi şiddet ve kadına şiddet birimleri konulmuştur. Kadına şiddet konusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından KADES uygulaması yürürlüğe girmiştir. Şu anda 1 milyon 600 bin kadınımız bu uygulamayı indirmiştir. Bütün kadınlarımızın bu uygulamayı indirmelerini tavsiye ediyorum. Bu uygulama sayesinde şiddete uğrama riski olan kadınlarımız en yakın güvenlik güçleri ile iletişime geçebilme imkanına sahip oluyor. Kadınlar hak ettiği değeri en üst seviyede görmelidir. İnsanların eğitilmesi bilinçlendirilmesi çok önem arz etmelidir. Siz kadınlarımıza çok önemli görevler düşmektedir. Çocuklarımızı şiddete yönelik zafiyet göstermelerini engellemek siz kadınlarımızın elinizde. Kadınlarımızın iş hayatında ve tüm alanlarda istenilen seviyeye gelmeleri çok önemli. Bugün mücadele ettiğimiz Pandemi sürecinde aşının bulunmasında Türk kökenli Kadın Bilimadamımızın başarısını tüm dünya gördü. Tarihsel seviyeye baktığınızda da her alanda dünyaya ve ülkesine katkı sağlamış çok kadınlarımız var. Kadınlarımıza fırsat verilirse çok başarılı olacaktır. Önümüzdeki süreçte her alanda kadınlarımızın hak ettiği şekilde istihdamlarının gerçekleşmesi en önemli hedefimiz. Bu münasebetle tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum’ diyerek konuşmasını tamamladı.   

 GFSD’nin ‘Çalışan Kadınlar’ konulu fotoğraf sergisi çok beğenildi

Programın ardından Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve GFSD’nin işbirliğinde Anıtpark’ta ‘Çalışan Kadınlar’ konulu Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı.  Anıtpark’ta sergilenen fotoğraflar İlçe Protokolü ve vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

İhalesi 30 Temmuz’da yapılıyor GÖLCÜK - İZMİT ARASINA 21 KİLOMETRELİK METRO GELİYOR

MHP İlçe Başkanı Derya Çavdar, “DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ, PROVOKASYONLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Şehit Ömür Ertuğrul Sarı Başiskele’de Dualarla Anıldı

GÖLCÜK BELEDİYESİ BİR OSMANLI YADİGÂRINI DAHA İHYA EDECEK

KOSKEM 1 haftada 202 can kurtardı

Başiskele’de Çocuklar İçin Parklar Daha Güvenli

Beyaz Kalpler’de mezuniyet sevinci

GÖLCÜK BELEDİYESİ RİSKLİ YAPILARA GEÇİT VERMİYOR

Mutluluklarıyla genç çiftlere örnek olan Özcan Çifti 50. EVLİLİK YIL DÖNÜMLERİNİ KUTLADILAR

İzmit Belediyesi Neşe Sokak’ta 20 yıllık ulaşım sorununu çözdü

Gölcük Belediyespor pehlivanı Abdulrefik Öner BAŞPEHLİVANLIĞA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Büyükakın’dan Gebze’deki çalışmalara yakın takip

Kocaeli, Bayburt’ta zirveye yumruk attı: 10 MADALYA İLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Kocaelispor’da yeni gelen transferler birlikte takım değeri ARTMAYA BAŞLADI

Hyundai'dan Kocaelispor'a dev destek

Erzurumspor FK Dadaşlar Grubu Tribün Lideri Zafer Lömenler KOCAELİ’DE BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

KAMPTAKİ İLK HAZIRLIK MAÇIMIZ 11 TEMMUZ’DA

“ÇINARLIK MEYDANINDA YAŞANAN OLAYDA ÖNLEM EKSİKLİĞİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı kazasında hayatını kaybetmişti ERDEM ULAK MEMLEKETİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Yeni Hükümet Konağı İnşaatında Sona Yaklaşılıyor

RAHVAN AT HEYECANI 13 TEMMUZ'DA GÖLCÜK'TE YAŞANACAK

İHH Gölcük Temsilciliği 90 Yetim Çocuğa Kavaklı Sahili’nde unutulmaz bir gün yaşattı

Haydi Kocaeli, “Çık Dışarıya Oynayalım”

Gülşen, “Faiz İndirimi Beklentisi Fiyatları Hareketlendiriyor”

Kocaelili gazeteciler, Büyükşehir’in örnek projesini değerlendirdi GONCA’YA HER YÖNÜYLE TAM NOT

HAKEVİ ziyaret turuna çıktı

Gölcük Devlet Hastanesinde Yara Bakım Polikliniği GÜÇLÜ KADROSUYLA HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

“Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” meyvelerini veriyor; KOCAELİ’DE KEKİK HASADI BAŞLADI

KO-MEK’in gençler için hazırladığı “Ev Becerileri Atölyesi” kursları başladı; KO-MEK’LE GENÇLER HAYATA HAZIRLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir, toplumun her kesimini bilinçlendiriyor; DEPREM BÖLGESİ ÖĞRETMENLERİNE AFET EĞİTİMİ

Yükleniyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2