DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ay, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun’

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Ay, ‘Saygı değer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum’ dedi.

 ‘Kadınların eşitlik özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum’

Ay, ‘Kadınlar ile ilgili yapılabilecek üç şey vardır. Onu seçebilir onun için acı çekebilir ya da onu edebiyata çevirebilirsin. Sevmekte kadınlar profesyonel erkekler amatördür. Peygamberimiz (S.A.V)’in ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının gününü kutluyorum.  Saygı değer Türk ve Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum. Bir toplum bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. ‘Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin (Mustafa Kemal Atatürk.)’ Bütün dünyadaki kadınların eşitlik özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.Bütün dünya kadınlarına sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum.Kadınlar insanlığın devamı için olmazsa,olmazıdır.En büyük dertlerin dertlisi En büyük mutlulukların ardındaki kahramandır.’

 ‘Mühim olan güzel sevebilmek kırmadan dökmeden yormadan acıtmadan’

Açıklamalarını sürdüren Osman Ay, ‘ Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevleri başarmışlardır.Senin sevgin dünyamı ısıtan tek güneştir.Hiç ışığın eksilmeyecek biliyorum varlığınla,mutluyum .Bütün dünya kadınlarına sağlık mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kadınlarımız için asıl mücadele alanı asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok ışıkla bilgi ve kültürle gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında,kalmayacak aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla,bilgi ve kültürle donanacaklarından asla,şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım (M.Kemal Atatürk.) Mesele sevmek değil kardeşlerim; Kime sorsam seviyor zaten. Mühim olan güzel sevebilmek kırmadan dökmeden yormadan acıtmadan’ dedi.

‘Yeşilay Haftamız Kutlu Olsun’

 1-7 Mart tarihinde kutlanan Yeşilay Haftası hakkında da düşüncelerini dile getiren ve bu haftanın önemine değinen Ay, ‘Değerli kardeşlerim; İçki sigara ve diğer zararlı alışkanlıklar aile hayatımız için olduğu gibi toplum hayatımız için de büyük tehlikelere neden olur. Yeşilay Derneği bu kötü zararlı alışkanlıklardan kurtarmayı ve yakalanmamayı sağlamak amacıyla 5 Mart 1920 tarihinde kurulmuştur. İlk adı Hilâl-i Azhar olan derneğin adı daha sonra Yeşil Hilâl oldu. Sonra adını Yeşilay olarak değiştirdi. Yeşilay kamuya yararlı bir dernektir. Bildiğiniz gibi içki insanın insanlığın düşmanıdır. Sağlık açısından çok zararlıdır, insanı zehirler.Davranma ve doğru düşünme yeteneklerini yok eder.Beyin hücrelerinin ölmesine neden olur.sinir sistemini çökertir.İçenlerin değil, içkinin düşmanıyız. İçki değil içkinin düşmanıyız. İçki öldürür, Kumar söndürür, Spor güldürür. İçki çoğu kez yuva yıkar. Trafikte kaza ve ölümlere sakat kalmalara neden olur. Bizler yarının büyükleri olarak kötü alışkanlıkların zararlarını bilerek hem kendimizi hem çevremizi korumalıyız’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.