DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başiskele Belediyesi Personeline Yangın Tatbikatı

Başiskele Belediyesi Personeline Yangın Tatbikatı

Başiskele Belediyesi Personeline Yangın Tatbikatı

Başiskele Belediyesi, hizmet içi eğitimlerle belediye personelini bilinçlendirmeye devam ederken her türlü kazalara karşı farkındalık ve kazaları önleme eğitimleri vermeye de devam ediyor.

Belediye personelinin iş sağlığı ve güvenliğini önemseyen ve bu konuda çok hassas olan Başiskele Belediyesi, olası yangınlara karşı personel eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile “Yangın Söndürme Eğitimi ve Tatbikatı” hakkında eğitim gerçekleştirildi.

Sağlık İşleri Birimi koordinatörlüğünde Temizlik İşleri Hizmet Binası’nda gerçekleşen eğitime 64 personel katıldı. Uzman eğitmen Emin Yalınyiğit tarafından verilen eğitimde “Yangın nedir, Yangın Çıkış Nedenleri, Yangında Alınacak Önlemler, Yangın Esnasında Yapılması Gerekenler, Yangın Öncesi ve Sonrası Hareket Tarzları, Doğru Yangın İhbarı Verme Ve Yangınlara Müdahale” konularında belediye çalışanları bilgilendirildi.

Belediyede ya da herhangi bir yerde çıkabilecek yangınlara karşı; müdahale, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekiplerinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekilen eğitimde, personele yangın söndürme cihazları tanıtılarak, kullanımı hakkında bilgiler verildi. Daha sonra, teorik olarak verilen bilgiler yangın söndürme tatbikatıyla pratiğe taşındı.

Açık alanda toplanan personele, çıkan yangına müdahale etme şekilleri ve yangın tüpleriyle ilgili detaylı bilgi verilerek, her araçta ve her binada en az bir tane aktif halde olan ve süresi geçmemiş bir yangın söndürme tüpünün bulunması gerektiği bilgisi verildi. Bilgilendirmenin ardından personele uygulamalı yangın tatbikatı yaptırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.