DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Özlü: “Gelecek Gençlerimizin Ellerinde Yükselecek”

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele Çocuk Üniversitesi öğrencileri ve velileriyle video konferans görüşmesi yaparak bir araya geldi.

Koronavirüs Salgını dolayısıyla eğitimlerine uzaktandevam eden Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde ikinci dönem hazırlıkları tamam. Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesiiş birliğiyleKocaeli’de bir ilke imza atılarakhayata geçirilen, Başiskele ve çevre ilçelerden özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Başiskele Çocuk Üniversitesi yüz yüze eğitimler için gün sayıyor.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi’ne uzaktan eğitimle başlayan Başiskele Çocuk Üniversitesi’ni geçen Cuma günü ziyaret eden Başkan Özlü, Çocuk Üniversitesi eğitim kadrosuyla bir araya geldikten sonra sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi günü de öğrenciler ve velileriyle çevrimiçi bir araya gelerek sohbet etti.

Başkan M. Yasin Özlü, öğrenciler ve velileriyle yaptığı görüntülü konuşmada, “Dünyanın en önemli ülkelerinden biri olacak güçlü Türkiye’yi inşaa edecek kardeşlerimiz sizlersiniz. Bizlerin de görevi sizin gibi geleceğe imza atacak kardeşlerimize en güzel imkanları sağlamak ve sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak. Gelecek gençlerimizin ellerinde yükselecek. Bu güzel ülkemiz sizin gibi gençlerimizin ve evlatlarımızın ellerinde yükselecektir.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ VELİLERİN SORULARINI YANITLADI

Velilerin ve öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Özlü, göreve başladıktan sonra Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin kapasitesinin arttırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Göreve gelir gelmez Başiskele Çocuk Üniversitemize yeni bir bina tahsis ettik. Üniversitemiz oraya taşındığında 1. kademede 203 öğrencimiz vardı. Şu anda 2. kademede 200, 3. kademede 340 öğrencimiz var. Mezuniyetlerin de başlamasıyla birlikte yüzlerce yeni öğrenci Çocuk Üniversitemiz’den faydalanabilecek.”diye konuştu.

“ÖNCE İYİ İNSAN OLMAK LAZIM”

Öğrencilerden FurkanTaşkın’nın ‘Belediye Başkanı olmaya ne zaman karar verdiniz?’ sorusunu da cevaplandıran Başkan Özlü, öğrencilere ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. “Önce iyi insan olmak lazım. İyi insan, iyi niyetli olursak Rabbimiz bize hayırlısını nasip ediyor ve nasip oluyor.” diyen Özlü, “Bence çocuklarımızın iyi bir insan olmasına odaklanmalıyız. Evlatlarımızın ahlaklı, kendisine, ailesine, çevresine ve topluma faydalı bir birey olmasını sağlamalıyız. Ondan sonra meslek sahibi olalım ve insanlığa hizmet edelim.” ifadelerini kullandı.

VELİLERDEN VE ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN ÖZLÜ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Çevrimiçi sohbette tüm öğrenciler adına bir konuşma yapan Ece Çakır, Başkan Özlü ve ekibine teşekkür ederek, “Yolumuza ışık tuttuğunuz, hayatımıza dokunduğunuz için arkadaşlarım adına siz sayın başkanımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.” dedi.

Öğrenci velilerinden Seda Özkan ise, “Bizim çocuklarımızın geleceğini en az bizim kadar düşünen bir ekibin canla başla çalışması gerçekten muhteşem. Ben hem kendim hem de kızım adına ve ailem adına başta Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”sözlerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZIN HEYECANI, SİZLERİN DESTEĞİ MADDİ KAYNAKLARDAN ÇOK DAHA ÖNEMLİ”

Hep birlikte Başiskele’de güzel işler yaptıklarını söyleyen Başiskele Belediye Başkanı Özlü, “Bu buluşmalar benim moral ve motivasyonum, çalışma azmim ve heyecanım gerçekten arttırıyor. Çocuklarımızın heyecanı, sizlerin desteği maddi kaynaklardan çok daha önemli. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Yazın inşallah bu pandemi şartları uygun bir hale gelirse Başiskele Çocuk Üniversitemiz ailesiyle bir mesire alanında hep bir araya gelelim. Orada güzel bir zaman geçirelim. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor ve sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.