DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “ÖNCELİK ESNAF VE ÇİFTÇİYE VERİLMELİ”

Büyük Birlik Partisi  (BBP) Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akpınar, Parti binasında basın toplantısı yaparak gündemi değerlendirdi.  BBP ‘nin Kurucu  Genel Başkanları, Rahmetli  Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının 12. Yılında rahmetle andıklarını ifade eden Akpınar gündeme dair yaptığı açıklamada, “Kısa bir süre önce açıklanan Ekonomik Reform Paketi’nde öncelik esnaf ve çiftçimize verilmeli ” dedi.

“Merhum liderimizi dualar ile andık”

BBP’nin kurucu  Genel Başkanı, Rahmetli  Muhsin Yazıcıoğlu’nun 12 yıl önce , helikopter kazasında hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Büyük Birlik Partisi olarak Genel Merkezimiz, pandemi şartlarını ve artan vaka sayılarını dikkate alarak  bu senede, kabir başında çok geniş kapsamlı bir program planlamayı uygun görmedi, yapamıyoruz. Tabii ki gitmek isteyenler, ziyaret edecek olanlar mutlaka gidecektir. Genel Merkezimiz  bu şartları düşünerek Büyük Birlik Partisi olarak bir salon toplantısıyla bugün öğleden sonra sınırlı sayıda davetlinin katıldığı bir anma ve anlama programını gerçekleştirecek. Bütün il ve ilçe teşkilatları olarak bizlerde, bir kısmımız salon programlarıyla, bir kısmımız açık hava programlarıyla, bir kısmımızda camilerde mevlit ve Kur’an tilavetleri ile şehit liderimizi ve onunla birlikte şehit olan arkadaşlarını, ağabeylerimizi andık.  Kocaeli teşkilatları olarakta  İzmit Fevziye Camii ‘inde Kuran-ı Kerim tilaveti programı düzenledik. Rabbim okuttuğumuz  Kuran-ı Kerim tilavetlerini kabul ve makbul etmesi dileklerimizle. Tekrar ve tekrar cümle geçmişlerimizin ve 12 Yıl önce  ebediyete intikal eden değerli büyüklerimizin ruhları şad, mekanlarını cennet eylemesi dileklerimizle ”  ifadelerini kullandı.

“Ekonomik Reform Paketi’nde öncelik esnaf ve çiftçiye verilmeli”

Kısa bir süre önce Ekonomik Reform Paketi’nin açıklandığını anımsatan Akpınar , açıklanan paketten sonuç alınmasının önemini vurguladı.  Akpınar, salgın sürecinde işini kaybeden, işi azalan vatandaşın, esnafın, tüccarın, sanayicinin öncelikle desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Yolu 2, köprüyü 3, viyadüğü 5 sene sonra da yapabiliriz ama vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanıyorsa, esnaf dükkanını açmakta zorlanıyorsa, sanayici çarkını döndürmekte, makinesini çalıştırmakta zorlanıyorsa, çiftçi tarlasını ekmekte, gübre, ilaç, mazot almakta zorlanıyorsa, tarlasını sulamak için elektrik parasını ödemekte zorlanıyorsa önce desteğin buralara verilmesi lazım. Bizim özellikle üzerinde durduğumuz bu. Tasarruf elbet önemli, kamudan başlayarak tasarrufun yapıldığı halka gösterilmelidir. Bu sözde kalmamalıdır.” şeklinde konuştu.

“Çözümü İstanbul Sözleşmesi’nde değil, kendi inancımızda, kültürümüzde, irfanımızda, kendi kanunlarımızda aramalıyız”

Başkan Şahin Akpınar, “Kadınları, çocukları, aileyi korumak için marjinal ve sapkın hayat tarzlarına hukuki zemin kazandırılmasına ihtiyacımız da yok, izin de vermeyiz. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını ‘kadınları öldürmek yasak değil’ anlam ve üslubuyla kamuoyuna sunulmasının tamamen art niyetli, yalan ve provokasyon olduğu açıkça ortadadır. Çözümü İstanbul Sözleşmesi’nde değil, kendi inancımızda, kültürümüzde, irfanımızda, kendi kanunlarımızda aramalıyız” dedi.

“Meclis’te Terörist İstemiyoruz”

Akpınar, terörle mücadeleden bahsederek, terör örgütü sözcülüğünü yapan partinin TBMM’de temsil edildiğini söyledi. Akpınar , “TBMM’de bulunan, sözde bir siyasi partinin, ülkemizin uluslararası alanda yaşadığı her ihtilafta ülkemizin hasımlarının tezlerini desteklemesi, ülkemizin düşmanlarının tarafında olması gibi bir saçmalığı yaşadık ve hala yaşıyoruz. Ülkenin yaşadığı en kritik anlarda Kurtuluş Savaşı’nı yöneten, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Meclisimiz yıllarca içine sızmış terör uzantıları nedeniyle ülkenin güvenlik konularını görüşemedi ve gizli oturumlar yapamadı. Defalarca ‘bu utanç artık sona ersin’ dedik” ve tekrardan bir kere daha belirtiyoruz. “Meclis’te terörist istemiyoruz” dedi.

“Huzurevi Sakinlerimize Müjde”

Başkan Akpınar son olarak yaptığı açıklamada, “Son olarak malumunuz Gölcük Huzurevi sakini büyüklerimiz için Gölcük Kaymakamlığımızdan, yaşlılarımızın  hava almaları adına bir izin istemiştik. Yaklaşık 20 gün önceki talebimize,  “ilgili bakanlık tarafından kesinlikle yaşlılarımızın dışarı çıkması uygun görülmüyor konu hakkında kesin genelge var ”  cevabı verilmişti. Bunun üzerine Bir kaç gün önce Kocaeli Büyükşehir belediyesinin yaşlılarımızı tekne ile deniz turuna çıkardığı  ve çok mutlu oldukları haberlerini duyduk, gördük ve çok mutlu olduk.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tahir Büyükakın ‘a yaşlılarımız adına teşekkür eder, muhtemelen bakanlık kararında yenilemeye gidildiği için , bizlerde tekrardan İlçe kaymakamlık makamımıza durumu ileteceğimizi ve uygun pozisyon ve izinler var ise bizim yaşlılarımızın da  hava alabilmeleri adına dışarı çıkabilmeleri  için yeniden girişimde bulunacağımızı bildirir, tüm hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.