DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Derince’de kornea nakli dönemi

Derince’de kornea nakli dönemi

Kocaeli’de daha önce sadece KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen kornea nakli, artık Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de uygulanmaya başladı. Şiddetli göz ağrısı ve görme problemi yaşayan 58 yaşındaki hasta, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kornea nakli dönemi başladı. Hastanede görevli göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Sevim Ayça Seyyar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile görme sıkıntısı yaşayan birçok hasta artık Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ışığa kavuşacak, şifa bulacak.

İlk defa yapılan kornea nakliyle Yıldız Bektaş’ın ışığa kavuştu

Yaklaşık 30 yıldır çeşitli görme problemleri yaşayan, son 3 yıldır ise şikayetleri gittikçe artan 58 yaşındaki Yıldız Bektaş, hastanede görevli göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Sevim Ayça Seyyar ve ekibi tarafından uygulanan kornea nakli sonrası sağlığına kavuştu. Başarılı nakil nedeniyle hastane konferans salonunda bir program düzenlendi. Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, kentteki devlet hastanelerinde ilk defa yapılan kornea nakliyle Yıldız Bektaş’ın ışığa kavuştuğu bilgisini verdi. Başta Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Pehlevan, Kocaeli’de pandemi ile mücadele çalışmalarının yanı sıra nitelikli sağlık hizmetlerinin de aksatılmadan sürdürüldüğünü bildirdi.

“İnşallah bundan sonra dünyayı çok daha güzel şekilde görecek”

Derince’de gerçekleştirilen operasyonun Kocaeli’deki Kamu Hastaneleri açısından bir ilk olduğunu belirten Pehlevan şunları kaydetti: “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün sunduğu özellikli hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek ilimiz için bir ilki, kornea naklini gerçekleştirdi. Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Dr. Ayça Seyyar hanıma gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Yine hastamız Yıldız Bektaş hanımefendiye de geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. İnşallah bundan sonra dünyayı çok daha güzel şekilde görecek. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve bünyesine bağlı kuruluşlar olarak bir yandan pandemi ile mücadeleyi sürdürürken diğer yandan vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu önemli hizmetlerin sunulduğu Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bundan sonra da böylesine önemli hizmetlerin artarak sürdürüleceğini biliyoruz. Bizlerde İl Sağlık Müdürlüğü olarak devamlı yanlarındayız ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Tamamen iyileşmesi ise 1,5 seneyi bulacak

Pehlevan, organ naklinin ve kornea bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördüklerini vurgulayarak, tüm vatandaşları organ bağışı konusunda daha hassas olmaya davet etti. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Sevim Ayça Seyyar, kendilerine ağrı şikayetiyle gelen hastanın bulanık görme problemi yaşadığını kaydetti. Seyyar, korneanın gelmesiyle yaklaşık 1 saatlik operasyonla nakli gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şu anda hastamızın ağrısı azaldı. Artık sürekli kontakt lens takmak zorunda değil. Gözünün görmesi biraz açıldı. İnşallah görmesi daha da artacak. Tamamen iyileşmesi ise 1,5 seneyi bulacak.” diye konuştu.

Sağlığına kavuşan Bektaş, şu anda herhangi bir şikayeti olmadığını dile getirerek ameliyatının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.