DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DEVA Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel BİZ DÜNYADAN FARKLI DÜŞÜNEMEYİZ

DEVA Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel BİZ DÜNYADAN FARKLI DÜŞÜNEMEYİZ

DEVA Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel

BİZ DÜNYADAN FARKLI DÜŞÜNEMEYİZ

DEVA Partisi İlçe Başkanı Sedat Yücel, Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen ilk uluslararası insan hakları sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması konusunda bir açıklamada bulundu. Başkan Yücel, “ Kadın konusu küresel bir sorun olarak ortada dururken, biz dünyadan farklı düşünemeyiz” dedi.

“Bu raporda KADIN konusu burada önemle ele alınmıştır”

Başkan Yücel yaptığı açıklamada, “Türkiye, içerisinde Kadınların toplum içinde etkin olması, kendi ayakları üzerinde durabilmesi, başarabilir kılınmasının da bulunduğu, Küresel Sorunlar olarak adlandırılan ve ivedilikle önemsenmesi gereken sekiz konu başlığının bulunduğu “MİLENYUM HEDEFLERİ” olarak bilinen deklarasyona 2000 yılı Eylül ayında B.M tarafından New York’ta yapılan “Milenyum Zirvesinde” imza atmış bir ülkedir. Bunun sonucunda yine Türkiye, 2005 yılında B.M Genel Kurulunda bizzat dönemin Başbakanı, şimdi Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep  Tayyip Erdoğan Devlet Planlama Teşkilatı tarafından hazırlanan raporu 2015 yılına kadar Türkiye’nin Milenyum hedefleri olarak okuyup bütün dünyaya ilan etmiştir. Bu raporda KADIN konusu burada önemle ele alınmıştır. Bununla da kalmamış, birçok belediye meclislerinde “Belediyemiz ve kentimiz Milenyum Hedeflerini destekliyor şeklinde kararları oy birliği ile almıştır. İstanbul, İzmir, Sakarya, Gaziantep, Bursa, Yalova Kocaeli ilk aklıma gelen şehirlerdir, Hatta ilimizde Gölcük, Gebze gibi ilçelerimizin belediye meclisleri tarafından alınmış“Milenyum hedeflerini destekliyoruz” kararları vardır” dedi.

“İstanbul sözleşmesi, Uluslararası bir sözleşmedir”

Başkan Yücel sözlerinin devamında, “İstanbul sözleşmesi Milenyum Hedeflerinin kadın konusundaki ruhuna uygun olarak hazırlanmış, Uluslararası bir sözleşmedir. TBMM tarafından onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. Ayrıca 2016 yılında yine Türkiye olarak Milenyum Hedeflerindeki sekiz konu başlığının sayısının 17 olarak güncellendiğini, içerisinde kadın, çevre, kaynakların dikkatli kullanılması, içilebilir nitelikte su vb gibi küresel konuların olduğu ve 2030 yılına kadar hedeflerin konduğu, 189 devlet ve hükümet başkanı tarafında imzalanan ve “SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ” adıyla anılan deklarasyona imza attık. Uluslararası bir sözleşmeden bir kararname ile vazgeçmenin hukuki tarafını hukukçu olmadığım için bilemem; ancak sadece ülkemizde değil, bütün dünyada küresel bir sorun olarak kabul edilen ve gelişmesi, korunması, kollanması, etkin kılınması gibi birçok alt bileşenle ele alınmasının imza altına alındığı deklarasyonlardan imzamızı nasıl çekeceğiz.

“Kadınlarımız üstün feraset sahibi olan değerlerimizdir”

Başkan Yücel son olarak, “Bütün toplumla tarafından siyaset üstü olarak ele alması gereken konular vardır. Çevre, Kadın, Bulaşıcı hastalıklar, Eğitim, Yoksulluk, Kaynaklarımız, Temiz enerji, Adalet, Katılımcılık vs gibi konular artık evrensel normlarda ele alınmakta olan konulardır. Ülkelerin kalkınmasında bu konulardaki veriler kıstas alınmaktadır. Kadınlarımız üstün feraset sahibi olan değerlerimizdir. Onlar kalkınmamızın da önemli bir parçasıdır. Kendileri için alınan kararlarda, uygulamalarda neyin samimi olup olmadığını iyi bilirler. Bu nedenle onların siyasi istismar konusu yapılmamasını, eşitlikçi bir anlayışla tüm saygınlığı ile toplumda yer almasını hep birlikte inşa etmeliyiz. Ancak o zaman şu an dilimin bile varmadığı sorunların üstesinden gelebiliriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.