9998,2%-1,08
40,02% 0,12
46,96% 0,27
4251,56% -0,87
6816,95% 0,06
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası tarafından 2019 yılında imzalanan protokol ile halk ekmek satışı olmayan ilçelerde halk ekmek satışı başladı. Gölcük, İzmit, Derince, Kandıra, Kartepe, Karamürsel ve Başiskele’de belirlenen noktalarda Halk Ekmek satışı yapılıyor. Son zamların ardından vatandaşların Halk Ekmeğe olan ilgisi oldukça arttı.
230 gram ekmeğin 2 lira olmasının ardından Halk Ekmeğe olan ilgi yoğunlaşmaya başladı. İlçemizde belirlenen noktalarda Halk Ekmek hizmeti sorunsuz sürüyor. Halk Ekmek büfelerinde 230 gram ekmek 1 liradan satılırken, 350 gram ekmek 2 liradan satılıyor.
Gelen zam sonrası Halkın ekmek büfelerine ilgisi arttı
Halk Ekmek büfelerine vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlemlenirken, yetkililerde bazı günler büfelerde ekmeğin kalmadığını söyledi. Bazı vatandaşlar ise gelen zamların ardından Halk Ekmek büfelerini tercih ettiklerini belirtti.
‘Halk ekmek hizmetinden memnunuz’
Vatandaşlar, ‘230 gram ekmeğe gelen zam sonrası bizler Halk ekmek büfelerini tercih ediyoruz. 230 gram ekmeğe 2 lira vereceğimize 350 gram ekmeğe 2 lira vermeyi tercih ediyoruz. Bazı kalabalık aileler günde 20 ekmek alıyor. Bazı insanlar ekmeği çok seviyor. Bu yüzden Halk ekmeğe ilginin yoğun olması çok normal. Bizler Halk ekmek hizmetinden memnunuz’ dediler.