DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EMEKLİ FIKRASI

28.03.2021
708
A+
A-


Emeklilerde vatani görevini yapan askerlerimiz gibidir.  Hani askerliğe başladığınız ilk gün koğuşta ‘Askerlik düşüyormuş’ diye söylentiler yayılır ya emeklilerde aynen öyle.. İntibak yasası çıkıyor, bayram ikramiyeleri artıyor, emeklilere büyük zam geliyor gibi.. Pandemi günlerinde emekliler kendi aralarında fıkralar bile üretmeye başlamışlar.  Değirmendere de İsmail Eray abi var mukallif bir adam kendisi de Gölcük Tersanesi’nden emekli tabii eski emeklilerden olduğu için şimdiki emekliler kadar da maaşı yüksek değil, etrafındaki arkadaşları da öyle geçinememekten dem vururlar. Haksızda değiller hani iş emeklilere gelince İsmail abi hiç boş durur mu? Bana bir emekli fıkrası göndermiş. Traji komik bir hikaye ben de sizlerle paylaşmak istedim.

Emekli olduğumun ertesi,

Sosyal Sigortalar’a gidip müracaatımı yapayım dedim…

Masadaki memure, yaşımı teyit etmek için ehliyetimi istedi…

Ceplerimi karıştırdım, cüzdanımı evde bırakmışım…

Kadına dedim ki:

-“Bir koşu eve gidip getirebilirim..!”

-“Yok canım” dedi kadın,

“Gömleğinizi açın lütfen..!”

Düğmeleri açtığımda, kıvırcık, kırlaşmış göğüs kıllarıma bakıp,

-“Bu kır renk, benim için kanıt olarak yeterli!” dedi ve müracaatımı aldı…

Eve döndüğümde, sigortada başıma geleni karımla paylaştım…

-“Pantolonunu da indirseydin keşke!” dedi.

-“Malûl aylığı da bağlarlardı belki…”

Mesela önümüz Ramazan ardından da bayram gelecek. Her bayram öncesi emeklilere biner lira bayram ikramiyesi ödeniyor. Bu rakam 4 yıldır değişmedi. Mesela emeklilerin hayallerinden bir tanesi de Ramazan Bayramının ikramiyesinin 2000 lira, Kurban Bayramının ikramiyesinin de 3000 lira olmasından yana. Bunları hayal ediyorlar. Olur olmaz bilmem belli mi olur, bayram öncesi emeklilere bir müjde gelebilir .. Eğer böyle olursa çifte bayram yapmış olurlar olmazsa hayal kurmaya devam ederler.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.