DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vali Yavuz, Hafta Sonu Denetimlerine Katıldı

Vali Yavuz, Hafta Sonu Denetimlerine Katıldı

Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması ile birlikte vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Outlet Center, Symbol Kocaeli, Arastapark ve 41 AVM’de denetimlerde bulunarak ‘Maske, Mesafe ve Hijyen’ kurallarını hatırlatan Vali Seddar Yavuz,Dinamik Denetim Modeli kapsamında alınan karar ve tedbirlerin uygulanması noktasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İşyerlerinde alınan tedbirleri yerinde kontrol etti

Kontrollü normalleşme döneminde uygulamaya alınan ‘Dinamik Denetim Modeli’ kapsamında Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut,Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya,Tarım ve Orman İl Müdür V. Yüksel Çilile birlikteesnafları tek tek ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordular.  Salgın döneminde daha dikkatli ve daha duyarlı olmaya özen gösterilmesi gerektiğini belirtip, yeni normalleşme kararları doğrultusunda işyerlerinde alınan tedbirleri yerinde kontrol etti. Ziyaretleri sırasında vatandaşlarımızla da hasbihal edip, maske, mesafe, hijyen kurallarını hatırlatan ve maske dağıtan Vali Yavuz, dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Yavuz, onlara da hediyeler vererek sevindirdi.  

“ekonomimizi sekteye uğratmadan, kurallara uyup, pandemiyle etkin mücadele ederek başarılı olabiliriz”

Covid-19 ‘un seferberlik anlayışıyla çözülebileceğini belirten Vali Seddar Yavuz: Şu ana kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz milletimiz birlikte iyi bir mücadele yürüttü ve dünyaya örnek bir uygulama da ortaya koydu. Fakat son dönemde mutant virüsle birlikte yayılım hızının artmış olduğunu da görüyoruz. Biliyorsunuz ki kontrollü normalleşme süreci içinde  İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Dinamik Denetim Dönemi’ olarak adlandırılan bu dönemde başta Valilerimiz, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, İl ve İlçe Müdürlerimiz, Güvenlik birimlerimiz ve Odalarımız ile birlikte hepimiz sahadayız. Bugün de özellikle AVM’leri denetleme ihtiyacı hissettim. Çeşitli uyarılarda bulunduk. Yine Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız ve oluşturulan denetim ekipleri 12 ilçemizin genelinde sahadalar, denetimlere devam ediyorlar.”Vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Yavuz; “ekonomimizi sekteye uğratmadan, kurallara uyup, pandemiyle etkin mücadele ederek başarılı olabiliriz.” dedi.

AVM’lerde Kalıcı Denetim Ekipleri Olacak

Kısıtlamalara gitmek istemediğinin altını çizen Vali Yavuz, Kocaelililere seslenerek: İhtiyaç olmadıkça çok fazla dolaşmamaları, evlerinde kalmaları, çıkmaları gerektiğinde ise maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını özellikle istirham ediyorum. İşletme sahiplerine de uyarılarda bulunduk. AVM’lerde aynı anda bulunması gereken kişi sayısı ve yine mağazalarda da metre kare başına kaç kişi girebileceği kapılarda yazılı. Bütün kurallara hassasiyetle uymalarını istiyorum. Daha yoğun denetimler yapacağız. Bundan böyle sabah 10:00’dan 21:00’e kadar her AVM’de en az bir ekip olmak üzere kalıcı olarak kalacaklar. Yarım saat dahi olsa görev alanını terk etmeyecekler, çünkü denetim ekipleri gittiğinde bir rahatlama gelebiliyor. Dolayısıyla 7 bin rakamına ilaveler söz konusu olacaktır. 60 bin kamu görevlimiz var ve bu 60 bini de kullanacağımı söylemiştim. Kamu görevlisi arkadaşlarımızın da bu çağrımıza gönüllü olarak katılacaklarına gönülden inanıyorum. Esasında hepimiz kendi polisimiz olursak, kendi vicdanımızın bekçisi olursak sorunlarımızı çözmüş oluruz. Aksi taktirde birine nasıl davranılması gerektiğini söylemek modern bir insana yakışacak bir şey değildir. Bu yüzden biz, otoriteden biraz daha uzak sevginin dilini kullanarak ikaz ederek ama gerektiğinde de direnenler olursa hukuksal açıdan gereğini yaparak mücadele edeceğiz. Her zaman söylüyorum ben Kocaelili kardeşlerimize güveniyorum ve güvenmeye de devam edeceğim. İnşallah onlar da güvenimizi boşa çıkarmayacak şekilde çağrılarımıza kulak vereceklerdir.dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.