DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yarın Miraç Kandilini idrak edeceğiz

Yarın üç ayların önemli günlerinden biri olan, milyonlarca Müslüman’ın ibadet ettiği, sevdikleriyle kandilleştiği Miraç Kandilini idrak edeceğiz. Bu mübarek günde dualar sevdiklerimiz için edilecek.

Miraç Kandili gecesinde çok dua edilmeli

İslamiyet’te Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V) göğe yükselmesi olayı olarak bilinen Miraç, Arapça da kelime olarak da yükseğe çıkma anlamını taşır. Miraç olayı Hicretten bir yıl ya da on yedi ay önce Recep ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Bu önemli ve mübarek gecenin rahmet ve hikmet dolu olduğu biliniyor. Bu yüzden bu gece dualar edilmeli, Kur’an-ı Kerim okunmalı, günahlar için tövbe edilmeli, küs ve dargın olanlar ise barıştırılmalıdır.

Miraç Kandili nedir?  

Miraç Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan mi’râc kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir. Hz. Muhammed’in (S.A.V) göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder. Miraç, İslam inancında, Peygamber Muhammed’in göğe yükselmesi hadisesi. Miraç Kandili, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biridir. Recep ayının 27. gecesidir. Müslümanlar bu gecede Hz. Muhammed’in, Mekke’deki Mescid-i Haram´dan, Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğüne, oradan da gökleri aşarak, Cebrail’in bile giremediği Sidretül Münteha’yı geçerek Allah’ın katına ulaştığına inanırlar. Bu olaya miraç ya da göğe çıkış denir.

Miraç kandili’nde hangi ibadetler yapılır?

Kur’an-ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.Peygamber Efendimiz (sav)”e salât ü selâmlar getirilmeli; O”nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı. Mü’minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli. Bizde Gazetemiz adına tüm İslam Aleminin, ülkemizin ve Gölcük halkının Miraç Kandilini kutluyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.