DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yeni açılan esnaflar, bir daha kapanma olursa ‘BİR DAHA TOPARLANAMAYIZ’

Gölcük’ün sevilen ve tecrübeli esnaflarından Uzman Kıraathanesi Sahibi Nihat Kinvan ve ilçemizdeki esnaflar olası bir kapanma kararının çıkması halinde esnafların bir daha ayağa kalkamayacağını belirterek, ‘Bizler dükkanlarımızın kapanması yerine denetimlerin daha çok artmasını istiyoruz. Esnaflar olarak zaten corona kurallarına harfiyen uyguluyoruz.  Olası bir kapanma kararı esnafları tamamen bitirir’ dedi.

‘Esnaflar dükkanlarının kapanmasıyla 3 sene geriye gitti’

Uzman Kıraathanesi Sahibi Nihat Kinvan, Gazetemize şu açıklamaları yaptı: ‘Esnaflar dükkanlarının kapanmasıyla 3 sene geriye gitti. Dükkanlar bir daha kapanırsa hiçbir esnaf işini bir daha düzeltemez. Bizler kapanma kararı yerine işyerlerinin denetlenmesinin daha fazla yapılmasını istiyoruz. Gerekirse mesela kahveler için söylüyorum toplam kapasite düşürülsün ama dükkanlarımız açık olsun. Ayrıca birçok esnaflar için Kısa Çalışma Ödeneklerinin devam etmesi gerekiyor. Kısa Çalışma Ödenekleri son bulursa birçok esnaf işçi çıkarmak zorunda kalacak. Bu da işsizliği daha da artacak. Eğer dükkanlarımız kapatılırsa esnaflar faturalarını, kredilerini ve borçlarını ödeyemezler. Eğer kapanma gelecekse devletimiz faturalarımızı ödesin, kredi ödemelerimizi faizsiz olarak ertesin. Son olarak Kıraathane ve Kahvehaneler kapatılırken, çay ocaklarının açık olması bizlere haksızlık olmuyor mu? Sıkı denetim yapılsın dükkanlar kapanmasın, herkes işinin başında olsun’ diye konuştu.

‘İş yapamazsak borçlarımızı nasıl öderiz?’

İsmini vermek istemeyen diğer esnaflar, ‘Bizler bu kadar borçlarımız varken dükkanlarımızın kapanmasını istemiyoruz. Dükkanlarımızın kapalı kaldığı süreçte bile faturalarımızı ödüyoruz. Bizler iş yapamazsak faturalarımızı, vergilerimizi ve kredilerimizi nasıl ödeyebiliriz? Bu konuda devletimizden anlayış bekliyoruz. Eğer kapanma kararı gelecekse faturalarımızı devletimiz ödesin, iş yapamadığımız süreçte vergiler alınmasın bir de kredi borçlarımız faizsiz ertelensin. Yoksa birçok esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalacak’ dediler.

Haber: Arif ÖZTOK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.