DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başiskele’de Camiler Ramazan’a Hazırlanıyor

Başiskele’de Camiler Ramazan’a Hazırlanıyor

Başiskele’de Camiler Ramazan’a Hazırlanıyor        

Başiskele Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayında ibadetlerini daha temiz ve hijyenik ortamda daha rahat ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için ilçede bulunan cami ve mescitlerde detaylı temizlik çalışmalarına başladı.

Onbir Ayın Sultanı Ramazan’a sayılı günler kala Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşan Ramazan ayı öncesinde özel ekip kurarak temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Cami temizleme ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, camilerdeki halılar halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanırken; pencereler, camlar, kapılar, mihraplar, minberler, kürsüler, ayakkabılıklar, duvarlar ve avizeler büyük bir titizlikle siliniyor.  Ayrıca Koronavirüs salgınına karşı cami içleri, şadırvanları ve ortak kullanım alanları ekipler tarafından dezenfekte edilerek daha hijyenik hale getiriliyor.

Ekipler, kentteki 35 cami ve mescidin temizliğini Ramazan ayının ilk teravih namazının kılınacağı güne kadar temizlik çalışmalarını tamamlayacak, Ramazan ayı boyunca da periyodik olarak temizlik ve dezenfekte çalışmaları devam edecek. 

BAŞKAN ÖZLÜ: KORONAVİRÜSE KARŞI REHAVETE KAPILMAYALIM

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü konuyla ilgili yaptığı açıklamada Ramazan ayında vatandaşların daha rahat ve huzur içinde ibadetlerini yapmaları için ve Koronavirüs ile mücadele konusunda belediye olarak seferber olduklarını vurgulayarak, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan’a hep birlikte kavuşmanın heyecanını yaşamaya başladık. Özellikle Ramazan ayında ibadethanelerin vatandaşlarımız tarafından daha yoğun kullanılması dolayısıyla ilçemizdeki cami ve mescitlerimizde temizlik ve hijyen çalışmalarımıza başladık. Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçirdiğimiz bu zamanlarda özellikle temizlik büyük bir önem taşıyor. Bu noktada hep birlikte rehavete kapılmadan bireysel temizliğimize de dikkat ederek, maske ve mesafe kurallarına uygun bir şekilde ibadetlerimizi rahat ve huzurla yapacağız inşallah. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimize hayırlı, huzurlu ve bereketli bir Ramazan geçirmelerini diliyor, sağlıklı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.” dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.