DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Özlü, ‘Termal Su adeta hazine gibi’

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Yeniköy Merkez Mahallesi’nde çıkarılan termal sıcak suyun bulunduğu alana yapılacak Günübirlik Termal Tesisi ile ilgili ulusal bir kanala açıklamalarda bulundu.

Ulusal bir kanala röportaj veren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçede çıkarılan termal suyun adeta hazine değerinde olduğunu söyledi.

Başkan Özlü açıklamasında “Başiskelemiz doğa turizmi ile özellikle günübirlik Doğa Turizmi ile trekkingparkurları ile özellikle öne çıkan bir bölgemiz. Ama şimdi bunun yanı sıra yaklaşık 3 yıl önce burada keşfettiğimiz bir termal su kaynağı var. Gerçekten büyük bir keşif.” dedi.

“KIŞ TURİZMİ İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR KAYNAK”

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel araştırmalar ve incelemeler sonucunda termal suyun birçok hastalığa şifa olduğunu vurgulayan Başkan Özlü, “Şu anda 57 derece sıcaklığında ve raporlara göre birçok hastalığa, birçok cilt sorunlarına iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmış. İncelemeler yapılmış bir termal su kaynağına sahip olduk. Yaklaşık 3 yıl önce saniyede 6 litre olarak kendi cazibesiyle geliyor, ihtiyaç olduğunda bu su miktarı pompa sistemi ile daha da yüksek arttırılabilir. Yani bu neyi gösteriyor burada otellerin yapılabileceğini, turizmin gelişebileceğini,  özellikle kış turizminin lokasyon itibariyle Marmara Bölgesi’nde en iyi noktalarından biri İstanbul’a ve birçok çevreye yakın olması sebebiyle kış turizmi için çok değerli bir kaynak hazine bulduğumuzu gösteriyor.” 

“PLANLAMALAR TAMAM, YATIRIMLARI BEKLİYORUZ”

Günübirlik Termal Tesis ile ilgili yatırımlarının yapılması için gerekli imar planları yapıldığını ifade eden Başkan Özlü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Önce bu suyun kaynak koruma etüt programını yaptık. Onunla ilgili bütün çalışmaları bitirdik. Daha sonra şu anda bu suyun bizim mevcut yüzme havuzumuzda hem havuz suyunun hem ortam ısıtmasında kullanılması için gerekli boru hattını döşedik ve orada şu anda ısıtmayı bu suyla yapıyoruz. Şimdi ikinci aşamada önemli olduğunu düşündüğümüz buradaki vadiyi termal turizm alanı olarak planladık. Büyükşehir meclisimizden planları geçti. Bizim meclisimizde tekrar 1/1000 planları geçecek böylelikle bu vadiyi turizm alanı ilan etmiş olduk. Turizm yatırımlarının yapılması için gerekli imar planları yapılmış olup Turizm yatırımlarını gelmesini bekliyoruz. Bununla da kalmadık öncü olmak açısıyla açısından Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bölgede bulunan kamuya ait bir arazide de günübirlik termal tesis yaklaşık 30 milyonluk yatırımı, ortak proje kapsamında yapacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle yapacağız bu projeyi. Yani aslında burada termal suyun farkındalığını oluşturmak için ilk yatırımı da biz yapıyoruz daha sonra da özel sektör ve yatırımcıların bu ile yatırım yapacak kişilerin burada yatırım yapması için bütün hazırlıklar tamam. Artık yatırım ortamı oluştu gerekli planlar yapıldı buraya yatırım bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.