DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘ESNAFIN HALİ NE OLACAK?’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

‘ESNAFIN HALİ NE OLACAK?’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, 3 Haftalık Kapanma kararını değerlendirerek, ‘Bu 21 günlük süreçte kapanacak esnafın hali ne olacak?’ dedi.

‘Bu karar geç alınmasına rağmen doğru bir karar olabilir’

CHP İlçe Başkanı Gürel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Cumhurbaşkanı 29 Nisan Perşembe günü başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar sürecek 21 günlük tam kapanma kararını kamuoyuna açıkladı. Bu kadar sonrası İçişleri Bakanlığı genelgesi ile istisna tutulan kuruluşlar ve iş yerleri ( market, fırın ve paket servisi yapan yiyecek satan yerler) hariç tüm işyerleri de faaliyetlerine ara verecek.
Tabi ki gelecek günlerde sağlıklı bir şekilde yaşamamıza devam etmek ve salgının etkisini kaybetmesine yönelik bu karar geç alınmasına rağmen doğru bir karar olabilir.’

‘Olan yine küçük esnafa olacak’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Gürel, ‘Ama bu 21 günlük süreçte kapanacak esnafın hali ne olacak? Kiracı esnaf, kirasını ödeyebilecek mi? Esnafın bankalara olan Kredi ve Kredi Kartı borcu faizsiz ötelenecek mi? Esnafın Çek’ini ve Senedini kim ödeyecek? Bu süreçte esnafın elektrik, su, doğalgaz ödemeleri ne olacak? Vergiler, yapılandırma borçları ne olacak? Esnaflarımız çalışanlarına maaşlarını nasıl ödeyecek? Bunlar hiçbir şekilde dile getirilmedi. Yoksa olan yine küçük esnafa olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.