DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Covid-19 Değerlendirme Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

Covid-19 Değerlendirme Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

Covid-19 Değerlendirme Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ilimizde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilerek salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbirlerin gözden geçirildiği Covid-19 toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Vali Yardımcıları Dursun Balaban, Ekrem Çalık, Abdul Rauf Ulusoy, Suat Yıldız, Ali Ada, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Mutant virüs atağı ile karşı karşıya olduğumuzu ve süreci daha iyi yönetebilmek için sıkı tedbirler almamız gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz; “Hepinizin bildiği gibi Mutant virüs atağı ile karşı karşıyayız. Bu nedenle daha sıkı tedbirler almamız gerekiyor. Bu süreçte aşı çok önemli lütfen sırası gelen aşısını yaptırsın çünkü aşının, Covid 19 nedeniyle meydana gelebilecek ölümleri azalttığı ve Pandemi nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin çoğunun aşılarını yaptırmadıkları tespit edildi. Yakınlarımızı ve uluşabildiğimiz herkesi aşı konusunda ikna çalışmalarına ağırlık verelim.”

Aşı uygulamaları ile ilgili olumsuz yorumlar yapıldığına dikkat çeken Vali Yavuz; “Bilim kurulu ve hekimlerimize yönelik güvensizlik ortamı oluşturma çalışmaları var. 2. doz aşıyı yaptırmamak için yoğun bir şekilde sosyal medya da hareketler var. Aşı olmayın, ilaç kullanmayın gibi. Bir an önce bu virüsten kurtulmak istiyorsak bu asılsız yorumlara inanmayalım, bilim kurulunun tavsiyelerini dikkate alalım ve sıra gelince de aşımızı mutlaka yaptıralım. Kanser, ALS ve diyaliz hastalığı bulunanları aşılamaya başladık. Maske, Mesafe, Hijyene dikkat ederek, alınan tedbirlere uyarak hep birlikte başaracağız. Kurallara uyan herkese çok teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın yaptığı sunumun ardından pandemi sürecinde ilimizde gerçekleştirilen çalışmalar ve alınan tedbirler değerlendirilerek karşılıklı istişareler yapıldı.

            Salgınla mücadelede ilimizin başarısının daha üst noktalara taşınması adına Vali Seddar Yavuz başkanlığında Vali Yardımcıları ve İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Pandemi İstişare Toplantısı’nda yapılan değerlendirmeler sonucunda aşağıdaki karalar alınmıştır;

  • Maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanmış olan Covid 19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde her bir faaliyet alanı için ayrı ayrı belirlenen işletme/faaliyet kuralları ile birlikte alınmış olan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararlarımıza titizlikle uyulmasının sağlanması için, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar başta olmak üzere ilimiz genelinde görev yapan tüm il/ilçe müdürleri, müdür yardımcıları ve ilgili kurumlardan görevlendirilen personellerden oluşturulan ekipler marifetiyle, tüm ilçelerimizi içerisine alacak şekilde sabah 08.00 akşam 21.00 saatleri arasında sokaklar ve caddeler dahil tüm yaşam alanları ve toplu taşıma araçlarında gerçekleştirilen denetimlere titizlikle devam edilecektir.
  • 14 Ocak 2021 tarihinde ilimizde de başlatılmış olan İnaktif Pandemik Covid-19 (coronavac) aşılama faaliyetleri kapsamında bugüne kadar 215.149 birinci doz, 153.069 ikinci doz olmak üzere toplam 368.218 doz aşı yapılmıştır. Aşı uygulamalarının başlaması ile birlikte ilimiz geneli 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aktif vakalar içerisindeki oranı %19.01’den % 13.38’e, aktif temaslılar içerisindeki oranı ise % 16’dan % 10.69’a kadar düşmüş,  yoğun bakımlarda yatan 60 yaş ve üzeri hasta sayısında da %20 azalma olmuştur.  Covid 19 hastalığı açısından risk grubunda olan 60 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşlarımızın ivedilikle aşılanmasının sağlanması büyük önem arz etmekte olup bu doğrultuda Kaymakamlıklarımız ve İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından yürütülen çalışmalara titizlikle devam edilecek, vatandaşlarımıza aşı randevusu alınması dâhil ihtiyaç duyulan tüm konularda yardımcı olunacaktır. Evlerinden çıkamayacak ve bakıma muhtaç olanlar başta olmak üzere, risk grubunda olup aşı hakkı tanımlanan tüm vatandaşlarımızın mobil aşı ekipleri tarafından evlerinde aşılanması sağlanacaktır.
  • Covid-19 pozitif ve temaslılarına daha hızlı ulaşarak hastalığın yayılımını engellemek için yürütülen filyasyon çalışmaları, tespit edilen hastaların ilaçlarının gerekirse sağlık kurumları tarafından evlerine götürülerek erken dönemde başlanması, Covid 19 pozitif hastaların evden hastaneye, hastaneden eve transferlerinin gerekli tedbirler alınıp kamu kurumlarının araçları ile yapılması uygulamalarına aynı titizlikle devam edilecektir.
  • Gerekli görülmesi halinde Covid 19 bulaş riskini engellemek için tüm ilçelerde daire, bina, sokak, cadde ve mahalle düzeyinde karantina tedbirlerinin ivedilikle uygulanacak, evlerinde izolasyon şartları uygun olmayan Covid 19 pozitif ve temaslı vatandaşlarımızın izolasyon süreçlerini Valiliğimizce tahsis edilen KYK yurtlarında misafir edilerek tamamlatılması sağlanacaktır.
  • Pandemi ile mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak adına, Kaymakamlıklar, İl/İlçe Sağlık Müdürlükleri ve ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından sosyal medya ve iletişim kanalları daha etkin kullanılacak, Covid 19 bulaş riskini artırdığı düşünülen ev ziyareti ve toplantıların pandemi sürecinde azaltılması için ev hanımları başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yönelik yapılan bilgilendirme çalışmalarına titizlikle devam edilecektir. Ülkemizde de görülen ve bulaş hızı daha yüksek olan mutant virüsün yayılımını engellemek adına vatandaşlarımızın alınan/alınacak tedbirlere eksiksiz uyması önem arz etmekte olup, bu konuda belediyeler, camiler ve kolluk birimlerine ait araçlardan anonslarla gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. 
  • Salgın ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, sorumlu tüm kurum kuruluşlar tarafından yukarıda belirtilen çerçevede gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi sağlanacaktır.
http://www.kocaeli.gov.tr/covid-19-degerlendirme-toplantisi-vali-seddar-yavuzun-baskanliginda-gerceklestirildi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.