DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’ndan “ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN” ETKİNLİĞİ

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’ndan

“ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN” ETKİNLİĞİ

İlçemizin köklü ve başarılı okullarından olan Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu, İçişleri Bakanlığının talimatıyla geçtiğimiz gün “Öncelik hayatın öncelik yayanın” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe okul binalarını önünde bulunan yaya geçidinde gerçekleştirerek  katıldılar.

Etkinliğe katılarak destek oldular

Öncelik hayatın, öncelik yayanın sloganı ile yaya önceliğine dikkat çekmek adına İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de birçok alanda denetimler gerçekleştirilmişti. Bu denetimlerin bir yenisi de geçtiğimiz gün yurt genelinde gerçekleştirildiği gibi ilçemizde de gerçekleştirildi.  İlçemizin köklü ve başarılı okullarından olan Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nda “Уауа Önceliği Kırmızı Çizgimizdir “mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğe okul binasının önünde bulunan yaya geçidi önünde gerçekleştirerek katıldılar.

El broşürlerini dağıttılar

Gölcük Trafik Şube Müdürlüğü’nden iki memurun önderliğinde düzenlenen etkinlikte Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu 8. Sınıf ve Anaokulu öğrencileri öğretmenleri önderliğinde hazırladıkları pankartlar ile dikkat çektiler. Öğrenciler  yaya geçidi üzerinde sürücülere öncelik yayanın olduğunu ifade etmek amacıyla Gölcük Trafik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan el broşürlerini dağıttılar. Minik öğrenciler ise sürücüleri düdük çalarak uyardılar.

Sürücüler yaya önceliği konusunda  bilgilendirildi

Gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “26 Ekim 2018 tarihinde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan düzenleme іІе “Öncelik Hayatin , Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı  “Уауа öncelikli  Trafik  Yılı” olarak ilan edilmişti ve 2019 yılından bu yana her yıl farklı sloganlarla ülke genelinde , devletin tüm kurumlarında  eş zamanlı farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu tarafından 8’inci sınıf ve Anasınıfı öğrencilerіnin katılımıyla 30/03/2021 tarihinde düzenledikleri “Уауа Önceliği Kırmızı çizgimizdir “mottosu ana temalı etkinliklerinde hazırladıkları afiş ve pankartlarla уауа önceliğine dikkat ekmiş ve bu konuda farkindalık oluşturmuşlardır. Gölcük Trafik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan el broşürleri Anasınıfı öğrencileri tarafından sürücülere takdim edilmiş  sürücüler yaya önceliği konusunda  bilgilendirilmiştir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.